Συγκλονιστικές είναι οι ανθρώπινες ιστορίες που καταγράφονται μετά τον σεισμό που έπληξε Τουρκία και Συρία και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, καθώς τα σωστικά συνεργεία – ανάμεσα τους και Έλληνες διασώστες – δίνουν υπέρανθρωπο αγώνα για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων κάτω από τα συντρίμμια.

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή που καταγράφηκε στο Χαλέπι της Συρίας με μια έγκυο γυναίκα να εγκλωβίζεται κάτω από τα συντρίμμια του κτηρίου στο οποίο έμενε.

Όπως μετέφερε χρήστης του Twitter δημοσιεύοντας και τα σχετικά βίντεο η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, γέννησε ενώ ήταν εγκλωβισμένη στα συντρίμμια.

Όταν οι διασώστες κατάφεραν να την προσεγγίσουν, διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε χάσει τη ζωή της. Την ίδια ώρα βρήκαν το νεογέννητο, το οποίο και ανέσυραν ζωντανό, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ζωής έναντι του θανάτου.

Παρόμοιο το συναίσθημα και στην πόλη Καχρανμαρμαράς, μίας από τις περιοχές που επλήγησαν σφοδρά από τον σεισμό των 7,8 βαθμών, όταν οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανή μια 24χρονη κοπέλα η οποία παρέμεινε επί 27 ώρες κάτω εγκλωβισμένη από τα ερείπια.

πηγή: protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below