Ο τρόπος που ένας πρώην σύντροφος μας μίλησε κατά τη διάρκεια του χωρισμού δείχνει πολλά για την προσωπικότητά του.  Το πώς μας μιλάει μετά τον χωρισμό, ακόμα περισσότερα. Αν μια παλιά ιστορία σιγοβράζει στο κινητό σου, τότε τα παρακάτω μηνύματα είναι ο τρόπος για να την τελειώσεις και να μην συνεχίζεις να λαμβάνεις μηνύματα με “τι κάνεις;” Πρέπει να είσαι ειλικρινής χωρίς όμως να είσαι κακιά. Κράτα μια ισορροπία ανάμεσα στο να είσαι ευγενική και ξεκάθαρη. Αν αφήνεις περιθώρια για παραπάνω συζήτηση τότε δεν τον βοηθάς να βάλει την τελεία που χρειάζεται.

Αυτοί είναι οι 7 τρόποι που μπορείς να απαντήσεις στα συνεχόμενα μηνύματα του πρώην:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Δεν θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή. Θα επικοινωνήσω όταν είμαι έτοιμη”

Μετά από ένα χωρισμό είναι απολύτως φυσιολογικό να χρειάζεσαι χρόνο να επεξεργαστείς όλη την κατάσταση. Αν ελπιζεις ότι θα γίνεται φίλοι ή ότι θα είστε κοντά, φρόντισε να ξεκαθαρίσεις ότι θα επικοινωνήσεις όταν και αν είσαι έτοιμη να προχωρήσεις και επικεντρώσου στο δικό σου χρονοδιάγραμμα.

Εκτιμώ που δείχνεις ενδιαφέρον αλλά δεν θεωρώ ότι μας κάνει καλό να ανταλλάσσουμε μηνύματα. Να είσαι καλά”

Αν ο πρώην σου έδειχνε πάντα ενδιαφέρον και συμπόνια, μπορεί απλά να θέλει να δει πώς είσαι και να μην έχει δεύτερες σκέψεις. Ακόμα κι έτσι, το να του κάνεις γνωστό ότι δεν θέλεις να μιλάτε με μηνύματα θέτει τα όρια και σας βοηθά και τους δύο να βάλετε τελεία.

Προσεγγίζεις πολλά θέματα κι αυτό με μπερδεύει. Θέλω να σιγουρευτώ ότι έχουμε τις ίδιες προσδοκίες και προθέσεις

Αυτός είναι ένας διπλωματικός τρόπος για να πεις “τι στο καλό θέλεις από μένα;” Θα μπορούσες βέβαια να πεις κατευθείαν κι αυτό. Αν ο πρών σου στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα ή δεν έχεις ιδέα τι προσπαθεί να πει, ρώτα για το κίνητρό του.

Θέλω να ξέρεις ότι βγαίνω με κάποιον. Δεν θεωρώ σωστό να μιλάμε

Αν χωρίσατε σε καλό κλίμα, θα θέλεις να του δώσεις μια ενημέρωση για τη νέα σου σχέση. Εξέφρασε το ενδιαφέρον σου για εκείνον αλλά εξήγησε ότι δεν νιώθεις άνετα να ανταλλάσσετε μηνύματα.

Εκτιμώ που δίνεις σημασία σε ότι συνέβη μεταξύ μας αλλά δεν ενδιαφέρομαι για επανασύνδεση. Εύχομαι να προχωρήσεις

Αν ο πρώην σου αφιερώνει μέσα από μηνύματα κομμάτια όπως το “Sorry” του Justin Bieber και δεν έχεις καθόλου χρόνο για τέτοια, τότε ξεκαθάρισε ότι εκτιμάς τη σκέψη του αλλά δεν σε ενδιαφέρει πια.

Συγγνώμη αν δεν υπήρξα ξεκάθαρη: Δεν έχω κάτι άλλο να σου πω και δεν θέλω να έχουμε επαφή. Σεβάσου τα όριά μου”

Μερικές φορές θα πρέπει να γίνεις σκληρή. Αν προσπάθησες να βάλεις όρια αλλά δεν πήρε το μήνυμα τότε θα πρέπει να είσαι απόλυτα ξεκάθαρη και να μην αφήσεις περιθώριο για παρερμηνεία.

Μην απαντήσεις τίποτα.

Το καθόλου μήνυμα είναι επίσης ένα μήνυμα. Αν η σχέση σας δεν τελείωσε καλά ή συνεχίζει να σε παρενοχλεί τότε έχεις κάθε δικαίωμα να τον μπλοκάρεις. Με αυτό τον τρόπο δεν θα αναρωτιέσαι αν θα σε ενοχλήσει ξανά και πότε. Αν έχεις κάνει γνωστή τη θέση σου ότι δεν υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης, δεν υπάρχει καμιά ντροπή στο να μην απαντήσεις στα μηνύματά του. Μερικές φορές η σιωπή είναι το πιο δυνατό μήνυμα από όλα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below