Οι σχέσεις από μόνες τους είναι ένα κεφάλαιο δύσκολο, όχι όμως ότι βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω. Έχουμε βάλει κι εμείς το ληθαράκι μας για να γίνουν ακόμα δυσκολότερες. Η πηγή του κακού, εκεί που ξεκινούν και τελειώνουν όλα τα προβλήματα, είναι η κακή επικοινωνία. Και σε αυτό, είμαστε όλοι αυθεντίες. Στην σύγχρονη εποχή, οι σχέσεις έχουν αλλάξει και έχουν αποκτήσει διάφορους ορισμούς που περιγράφουν πλήρως το relationship status, όπως για παράδειγμα το ghosting, το haunting και ούτω καθεξής. Ένας ακόμα έρχεται να προστεθεί στη λίστα, ονόματι roaching.

Πρόκειται για την τελευταία τάση στις σχέσεις και αφορά τη μονογαμία. Αυτή την άγνωστη λέξη. Η έμπνευση του roaching προέρχεται από τις, καθόλου συμπαθητικές, κατσαρίδες και η εξήγηση έχει ως εξής: όπως βλέπεις στο σαλόνι σου να κυκλοφορεί μία, αυτόματα ξέρεις ότι κάπου εκεί κοντά κρύβονται κι άλλες. Αν εσύ είσαι αυτή η μία κατσαρίδα, τότε οι άλλες είναι τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τη ζωή της νέας σου γνωριμίας.

Η νέα σου γνωριμία είναι κάποιος που σ’ αρέσει πολύ, έχεις βγει μαζί του αρκετές φορές, προχωράτε παρακάτω και νιώθεις πως υπάρχουν καλές προϋποθέσεις και προοπτικές. Το πρόβλημα είναι πως τα άγνωστα αυτά πρόσωπα που δεν γνωρίζεις την ύπαρξή τους, προκύπτουν από το γεγονός ότι η μονογαμία και η αποκλειστικότητα δεν είναι αυτονόητα πράγματα για όλους, ούτε και για εκείνον, κι αυτό ακριβώς είναι το roaching. H πολυγαμία.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή στην αρχή της κάθε σχέσης, που μόνο με ένα απλό ξεκαθάρισμα δεν θα ξεπεραστεί. Όσο αυτά τα θέματα δεν συζητιούνται, τόσο θα συνεχίζει να υπάρχει αυτό το φαινόμενο.

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below