Όσο παρακολουθείς τις τάσεις που «ξεπηδούν» στο χώρο της ομορφιάς, τόσο θα διαπιστώνεις, πως οι makeup artists των μεγαλύτερων οίκων προσεγγίζουν όλο και περισσότερο τις τεχνικές στο μακιγιάζ που αναδεικνύουν τη φυσική γοητεία των γυναικών. Ένα από τα trends που ξεχωρίζουν ακόμα και σήμερα είναι το glossy look, δηλαδή το μακιγιάζ που θέλει χαρακτηριστικά του προσώπου όπως τα χείλη, τα ζυγωματικά και κυρίως τα μάτια να έχουν μια «υγρή», γυαλιστερή, διάφανη όψη.

Το συγκεκριμένο look καταφέρνει να πείσει ακόμα και τις γυναίκες που λατρεύουν τις ματ υφές, καθώς κάνει τη συνολική εικόνα του προσώπου πιο «δροσερή» και νεανική, ενώ παράλληλα τονίζει τη θηλυκότητα χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει υπερβολικό, μιας και δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που προσφέρουν τα προϊόντα με glitter.

Η Global Creative Make up and Colour Designer του οίκου Chanel, Lucia Pica, δημιούργησε ένα total glossy look και μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram απέδειξε πως η διαδικασία για να το αντιγράψεις είναι πραγματικά «παιχνιδάκι». Βασική προϋπόθεση είναι το πολυχρηστικό προϊόν που χρησιμοποίησε, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου για να χαρίσει την πολυπόθητη λαμπερή όψη στο πρόσωπο και έτσι να μειώσει το χρόνο του μακιγιάζ, αλλά και τις πιθανότητες να κάνεις κάποιο λάθος.

How To:

Άπλωσε σε καθαρή επιδερμίδα ένα ελαφριάς κάλυψης, ενυδατικό προϊόν, που θα της προσφέρει φωτεινότητα. Στόχος είναι η επιδερμίδα σου να μοιάζει όσο πιο «γυμνή» και φυσική γίνεται. Ιδανικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το LES BEIGES Eau de Teint του οίκου στην απόχρωση Light.

Στη συνέχεια, κάλυψε τυχόν μαύρους κύκλους αλλά και ατέλειες της επιδερμίδας με ένα κρεμώδες concealer και χάρισε όμορφο χρώμα στα μάγουλα σου με ένα creamy blush. Η 3 σε 1 παλέτα Palette Essentielle  του οίκου, στην απόχρωση Beige Clair, μπορεί να σου εξασφαλίσει και highlighting.

Επόμενο βήμα, το βασικότερο προϊόν που πρέπει να έχεις στη συλλογή σου, γιατί θα δώσει το glossy αποτέλεσμα σε όλο σου το πρόσωπο. Αναφέρομαι στο Baume Essentiel του οίκου Chanel, στην απόχρωση Transparent. Πρόκειται για ένα πολυχρηστικό όπως ανέφερα και παραπάνω, glow stick.  Ένα ενυδατικό highlighting balm που «λιώνει» όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και χαρίζει απίστευτα διακριτική λάμψη όταν το φως πέφτει πάνω στα σημεία που έχει εφαρμοστεί. Είναι ιδανικό για ένα  sophisticated μακιγιάζ αλλά και για πιο φυσικά looks. Πάρε λίγη ποσότητα με ένα μεσαίου μεγέθους πινέλο και άπλωσε απαλά, σαν να κάνεις ένα χάδι, το προϊόν στα ζυγωματικά, στο κόκκαλο της μύτης και στο κινητό βλέφαρο των ματιών. Για να ενισχύσεις ακόμα περισσότερο το glossy look, μπορείς να προσθέσεις στο κινητό βλέφαρο των ματιών, ένα touch από το Ombre Premiere Top Coat του οίκου, στην απόχρωση Carte Blanche.

Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ σου με μάσκαρα και ένα διάφανο gloss στα χείλη!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below