Αν κανείς θα μπορούσε να πει πως υπάρχει ένας επίγειος παράδεισος, τότε αυτός θα ήταν σίγουρα το Grand Palais στο Παρίσι, όπου άγγελοι, όπως η Gigi Hadid και η Kaia Gerber, περπάτησαν στην πασαρέλα για λογαριασμό του οίκου Chanel, φορώντας μοναδικά κομμάτια από τη νέα συλλογή για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2020. Η συλλογή αυτή παρουσιάστηκε την τελευταία μέρα της εβδομάδας μόδας του Παρισιού, προκαλώντας τεράστιο ενθουσιασμό για άλλη μια φορά τόσο στις fashion όσο και στις beauty addicts.

Μέσα από το show, αναδείχθηκαν κομψά σύνολα και αξεσουάρ με τη χαρακτηριστική πολυτελή αισθητική του οίκου, τα οποία μπορούν να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα της γυναίκας και να αναβαθμίσουν τις casual εμφανίσεις της, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν και οι προτάσεις για τα μαλλιά και το μακιγιάζ, το οποίο έρχεται να μας εμπνεύσει αυτές τις ημέρες όσο τίποτε άλλο.

chanel

Στην πρώτη περίπτωση, ο οίκος αναβίωσε ένα  άκρως «γαλλικό» και διαχρονικά ρομαντικό χτένισμα, εμπνευσμένο από είδωλα όπως η Brigitte Bardot και η Catherine Deneuve, το οποίο επιμελήθηκε ο Sam McKnight. Ο διάσημος hairstylist επέλεξε να δημιουργήσει εντυπωσιακά half-up, half-down πιασίματα με κορδέλες και Chanel καμέλιες, δίνοντας παράλληλα στα μαλλιά μια φυσική και υγιή όψη.

Όσο για το μακιγιάζ, η Global Creative Makeup και Color Designer της Chanel, Lucia Pica, δημιούργησε δύο διαφορετικά looks: Το ένα ήταν όπως η ίδια το χαρακτήρισε supernatural,  δροσερό και λαμπερό, με έντονα φρύδια στα οποία χάρισε boyish στιλ, ενώ στο δεύτερο μακιγιάζ για το οποίο χρησιμοποίησε τα ίδια προϊόντα για να πετύχει την ίδια βάση, προτίμησε να δώσει περισσότερη ένταση στο βλέμμα των μοντέλων. Και αυτό το τόσο φυσικό μακιγιάζ ματιών του οίκου είναι ό,τι πιο σικ μπορείς να επιλέξεις για το τραπέζι του Πάσχα φέτος.

chanel.com

Για να το καταφέρει αυτό, εφάρμοσε από τη γραμμή των άνω βλεφαρίδων μέχρι και την εξωτερική γωνία των ματιών, το STYLO OMBRE ET CONTOUR του οίκου Chanel, στην taupe απόχρωση Clair. Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως ένα μαλακό μολύβι, όσο και ως eyeliner αλλά και ως σκιά ματιών. Η Lucia Pica αφού έκανε πολύ καλό blending για να σβήσει το χρώμα και να το κάνει να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό, το εφάρμοσε και στη γραμμή του κάτω βλεφάρου και «ένωσε» το look.

Στο συγκεκριμένο μακιγιάζ ματιών, η Global Creative Makeup και Color Designer της Chanel σημείωσε ότι υπήρχε ένα ματ φινίρισμα λόγω της απουσίας balm στο κινητό βλέφαρο, όμως πρόσθεσε λίγη δόση από τα 70s, εφαρμόζοντας το Rouge Coco Gloss (απόχρωση Aphrodite) στα χείλη, που έκανε το look αυτομάτως πιο glamorous.

View this post on Instagram

LOOK BACKSTAGE. For the Fall-Winter 2020/21 Ready-to-Wear show @LuciaPicaOfficial gave girls two slightly different looks – eyes were lightly contoured in a neutral hue or kept nude with a sheen finish. "On the eyes, we have a little bit more definition and diffusion with a light taupy color. So it has a little bit more of the 70’s feel with a high gloss on the lips which gives a very slight touch of glamour." – Lucia Pica, Global Creative Makeup and Colour Designer GET THE LOOK:
LES BEIGES Water-Fresh Tint
LE CORRECTEUR DE CHANEL PALETTE ESSENTIELLE N°160 Beige Médium BAUME ESSENTIEL Transparent POUDRE UNIVERSELLE LIBRE STYLO OMBRE ET CONTOUR N°12 Contour Clair STYLO SOURCILS WATERPROOF LE GEL SOURCILS LE VOLUME RÉVOLUTION DE CHANEL N°10 Noir
ROUGE COCO GLOSS N°792 Aphrodite
LES PINCEAUX DE CHANEL – 2-in-1 Foundation Brush Fluid and Powder
LES PINCEAUX DE CHANEL – Retractable Dual-Tip Concealer Brush
LES PINCEAUX DE CHANEL – Retractable Highlighter Brush LES PINCEAUX DE CHANEL – Powder Brush N°1 @Valeria_Chenskaya — #CreateYourself #CHANELBeauty #CHANELMakeup #CHANELFallWinter

A post shared by CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty) on

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below