Η αντίστροφη μέτρηση για το Marie Claire Power Talk ξεκίνησε. Μία σειρά από ομιλίες που φέρνουν στο επίκεντρο της συζήτησης την ισότητα, την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και την αύξηση συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων. Το digital συνέδριο θα διεξαχθεί στις 13, 15 και 20 Οκτωβρίου, αναπτύσσοντας έξι θεματικές που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία και στον εργασιακό τομέα. Μαζί μας ενώνουν τη φωνή τους Ελληνίδες και διεθνείς προσωπικότητες που με το έργο και τις ιδέες τους αποτελούν διαρκή έμπνευση και δείχνουν το δρόμο για μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κόσμου.


Σε μια από τις θεματικές του Power Talk η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από το γεγονός ότι κατά μέσον όρο, μόνο το 10% των μελών των πολιτικών επιτροπών των κομμάτων που μας εκπροσωπούν στη Βουλή είναι γυναίκες. Παρόλο που το 51% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι γυναίκες, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στην πολιτική ζωή, ενώ η χώρα βρίσκεται στην 74η θέση ανάμεσα σε 174 χώρες στον παγκόσμιο χάρτη του ΟΗΕ για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική σε υπουργικές θέσεις. Τι εμποδίζει τις Ελληνίδες να ασχοληθούν με την πολιτική; Η φιλοδοξία τους; Κάθε άλλο! Ο τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι η εξάλειψη των διακρίσεων και η ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά με προγράμματα εκπαίδευσης και παροχή χρηματοδότησης για τις υποψήφιες. Ανοίγουμε την κουβέντα και διεκδικούμε ισότητα στις ευκαιρίες.

Ομιλήτρια: Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος – Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Επίτροπος Ε.Ε., πρώην Υπουργός

Η Άννα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1959 και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Υπήρξε για 11 χρόνια μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Έχει διατελέσει Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (1999 – 2004), Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (2009 -2012) και Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (2012).

Powered by:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below