Το Marie Claire Power Talk είναι ένα digital συνέδριο για την ισότητα, μία πρωτοβουλία του Marie Claire Greece.

Σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Power Trip το 2019, με τη συμμετοχή 100 επιδραστικών και πρωτοπόρων γυναικών (https://www.instagram.com/stories/highlights/17862863977508567/?hl=en ), το 2020, και μετά τους περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές που επιβάλλει ο covid-19, το Marie Claire αποφάσισε να συνεχίσει τη συζήτηση online για τα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία και στον εργασιακό τομέα.

Μαζί μας ενώνουν τη φωνή τους Ελληνίδες και διεθνείς προσωπικότητες που με το έργο και τις ιδέες τους αποτελούν διαρκή έμπνευση και δείχνουν τον δρόμο για μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κόσμου.

Στην Ελλάδα οι γυναίκες αποτελούν το 60% των αποφοίτων Πανεπιστημίου, ωστόσο υποεκπροσωπούνται στα διοικητικά συμβούλια και στην δημόσια ζωή. Την ίδια στιγμή στη διεθνή κοινότητα, οι χώρες με γυναίκες ηγέτες τα πήγαν καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, πιο προστατευτικό προς την οικογένεια και το κοινωνικό σύνολο, αναδεικνύεται ως αποτελεσματική λύση ενάντια σε παγκόσμιες απειλές.

Με το Power Talk, το Marie Claire ρίχνει φως σε όσα κρατούν τις γυναίκες πίσω, τις έμφυλες διακρίσεις, το μισθολογικό χάσμα, τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, τη βία και τα κοινωνικά στερεότυπα και αναζητά όσα χρειαζόμαστε για να βελτιωθεί πραγματικά η ζωή μας, μέσα από τη βελτίωση της θέσης μας στις επιχειρήσεις  τις επιστήμες και το σπίτι μας.

Σπουδαίες Ελληνίδες

Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες (13, 15 και 20 Οκτωβρίου) αναπτύσσοντας έξι θεματικές και θα μεταδοθεί live μέσα από το marieclaire.gr και protothema.gr ανοίγει η Πρόεδρος του Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου φωτίζοντας τον ρόλο των γυναικών στην επανάσταση του 1821 αλλά και στα 200 χρόνια του Ελληνικού Κράτους. Η Αννα Διαμαντοπούλου, πρώην Υπουργός Παιδείας, πρώην Επίτροπος Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ε.Ε. και Πρόεδρος του Δικτύου για την Ευρώπη, μας δείχνει τον δρόμο για μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων.

Η Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική διευθύντρια Google Νοτίου Ευρώπης υπογραμμίζει την ανάγκη οι γυναίκες να αποκτήσουν δεξιότητες στην τεχνολογία και να μην λένε όχι στον εαυτό τους πριν τους το πουν άλλοι.

H σχεδιάστρια Angela Missoni διερευνά το τι μπορούν να φέρουν οι γυναίκες στο μέλλον της μόδας.

Το φετινό Marie Claire Power Talk αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του στο θέμα Σεξισμός στην Ελληνική Κοινωνία με προεκτάσεις στα στερεότυπα που αναπαράγει η τηλεόραση, στην σεξουαλική παρενόχληση και βία, στον άνισο μισθό και τη γυάλινη οροφή.

 

Ομιλήτριες πάνελς 13, 15 και 20 Οκτωβρίου:

Δανάη Μπάρκα, ηθοποιός, παρουσιάστρια, Mega

Ματίνα Στεβή, δημοσιογράφος New York Times

Κατερίνα Παναγοπούλου δημοσιογράφος, Mega

Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Ισότητας

Αρετή Γεωργιλή, founder Free Thinking Zone, ambassador Οργανισμού Lean-in της Sheryl Sandberg στην Ελλάδα.

Δημήτρα Ευαγγέλλου επιστήμονας, Αναπτυξιακή Μηχανική, Προεδρικό Βραβείο PECASE 2011, από τον Πρόεδρο Ομπάμα

Αλεξία Κυριακοπούλου, CEO ελληνικής εταιρείας Wonder Immersive και παραγωγός της ΑRVORE, βραβείο Emmy Outstanding Innovation in Interactive Programming.

 

 

Μείνετε συντονισμένοι για επιπλέον ονόματα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και λεπτομέρειες για το πώς θα το παρακολουθήσετε live!

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below