Tο Marie Claire Power Talk, μια σειρά από ομιλίες και δράσεις που φέρνουν στο επίκεντρο της συζήτησης την ισότητα, την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και την αύξηση συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων, κορυφώθηκε σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου και είχατε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το marieclaire.gr και το protothema.gr .

Το digital συνέδριο του Marie Claire άνοιξε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου με καλεσμένη την Πρόεδρο του “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη να μιλά για τις νίκες της Ιστορίας αλλά και για τους στόχους του αύριο, για να δώσει τη σκυτάλη σε επιτυχημένες επαγγελματίες που καταρρίπτουν τη στείρα νοοτροπία ότι η τεχνολογία είναι γένους αρσενικού και που εξήγησαν πώς θα ενθαρρύνουμε περισσότερες νέες γυναίκες σε καριέρες STEM. Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στη δεύτερη ημέρα του Marie Claire Power Talk, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ισότητα στις ευκαιρίες για κατάκτηση διοικητικών θέσεων και προσπάθεια για κάλυψη του μισθολογικού χάσματος στην Ελλάδα.

Σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, το Marie Claire Power Talk ολοκληρώθηκε με την τρίτη και τελευταία μέρα συζητώντας για το πώς θα αλλάξουμε το μέλλον της μόδας με τις Angela Missoni και Αναστασία Καίσαρη και για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, με καλεσμένη την Άννα Διαμαντοπούλου.

Αν η Μόδα όφειλε να εφεύρει ξανά τον εαυτό της μια στο τόσο, οι δονήσεις από την επέλαση του COVID-19 την αναγκάζουν να αλλάξει ρυθμό, να βρει νέα πατήματα, νέα μέσα για να επικοινωνήσει με το πλατύ κοινό, νέους τρόπους για να φέρει κοντά δημιουργούς και κοινό, νέα κανάλια για να παλέψει ενάντια στην εσωστρέφεια και την απομόνωση. Τώρα που όλα έχουν ανατραπεί και αναγκαζόμαστε να ξαναγράψουμε μανιφέστα επικοινωνίας και να βρούμε άλλους τρόπους για να είμαστε παρούσες στα catwalks, η μόδα μπαίνει δυναμικά στο ψηφιακό παιχνίδι. Η μόδα μαθαίνει παρατηρώντας γύρω της και με τη σειρά της διδάσκει: φαντασία, προσαρμοστικότητα, επιβίωση. Τη συζήτηση για το μέλλον της μόδας άνοιξαν η σχεδιάστρια μόδας και διευθύντρια του ιταλικού οίκου Missoni, Angelina Missoni και η σχεδιάστρια κοσμημάτων, Αναστασία Καίσαρη.

Την τρίτη μέρα του Marie Claire Power Talk άνοιξε η Angela Missoni, σχεδιάστρια μόδας και διευθύντρια του ιταλικού οίκου Missoni. Η Ιταλίδα σχεδιάστρια συνομιλεί, σε ζωντανή σύνδεση από το Μιλάνο, με την Editor in Chief του Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη.

Δες ΕΔΩ όλα όσα συζητήθηκαν

Τη συζήτηση γύρω από το μέλλον της μόδας συνέχισε- μετά την Angela Missoni  η σχεδιάστρια κοσμημάτων, Αναστασία Καίσαρη δίνοντας συνέντευξη με θέμα “Power Jewelry: Τα κοσμήματα μιας σύγχρονης γυναίκας” στην Χριστίνα – Μαρία Κράββαρη.

Δες ΕΔΩ όλα όσα συζητήθηκαν

Η συζήτηση με την πρώην Υπουργό Παιδεία, πρώην Επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ε.Ε. και Πρόεδρο του Δικτύου για την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου κινήθηκε γύρω από το γεγονός ότι κατά μέσον όρο, μόνο το 10% των μελών των πολιτικών επιτροπών των κομμάτων που μας εκπροσωπούν στη Βουλή είναι γυναίκες. Παρόλο που το 51% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι γυναίκες, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στην πολιτική ζωή, ενώ η χώρα βρίσκεται στην 74η θέση ανάμεσα σε 174 χώρες στον παγκόσμιο χάρτη του ΟΗΕ για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική σε υπουργικές θέσεις. Τι εμποδίζει τις Ελληνίδες να ασχοληθούν με την πολιτική; Η φιλοδοξία τους; Κάθε άλλο! Ο τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι η εξάλειψη των διακρίσεων και η ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά με προγράμματα εκπαίδευσης και παροχή χρηματοδότησης για τις υποψήφιες. Η Άννα Διαμαντοπούλου συνομίλησε με την Editor in Chief του Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη.

Δες ΕΔΩ όλα όσα συζητήθηκαν

Powered by:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below