Mετά το ντόμινο των αποκαλύψεων από μεριάς γυναικών, celebrities και μη ότι κάποια στιγμή στη ζωή τους δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον άνδρα και την viral καμπάνια με hashtag #metoo, που σήμαινε ότι κάθε γυναίκα που το έγραφε είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση, έρχονται -επιτέλους- οι εξομολογήσεις των ανδρών οι οποίοι με ένα αντίστοιχο εξομολογητικό hashtag το #itwasme,  παραδέχονται δημόσια την ενοχή τους.

Ίσως τελικά αν ενώσουμε τις φωνές μας, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας κι αν δε φοβηθούμε να μιλήσουμε για όσα μας συμβαίνουν ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος. Αυτό σκεφτήκαμε μόλις είδαμε την αντίδραση των ανδρών οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη των πράξεών τους δημόσια και κατήγγειλαν τους εαυτούς τους πίσω από το #itwasme. Σκληρό, αλλά επιβεβαιώνει τα όσα ισχυρίζονται οι γυναίκες.

Mερικά από όσα γράφτηκαν είναι τα εξής και δείχνουν το πως απολογούνται οι άντρες για αυτό που έκαναν:

“Δεν είμαι περήφανος που παραδέχομαι ότι έβλεπα τις γυναίκες σαν αντικείμενα”

“Έχω κάνει πράγματα για τα οποία ντρέπομαι και μετανιώνω και εύχομαι να μπορούσα να τα πάρω πίσω και δεν τα ομολόγησα ποτέ. Δε θα το κάνω ποτέ ξανά. Το παραδέχομαι, το έκανα”.

“Εγώ το έκανα και ήμουν ένας παλιάνθρωπος. Δεν μπορώ να το πάρω πίσω και κανένα συγγνώμη δεν αρκεί. Μπορώ μόνο να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος άνθρωπος”.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below