Δεν είναι τυχαίο: κάθε φορά που περνάμε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή μας, το πρώτο πράγμα που κάνουμε για να αισθανθούμε καλύτερα είναι να αλλάξουμε τα μαλλιά μας. Μια αλλαγή στο χρώμα ή ένα καινούριο κούρεμα προσφέρουν αέρα ανανέωσης, αφού τα όμορφα, λαμπερά και περιποιημένα μαλλιά μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση.

Παρόλα αυτά, μία πιθανή αλλαγή στην απόχρωση των μαλλιών δεν επιτυγχάνεται συνήθως χωρίς έστω και μικρή φθορά στην τρίχα. Ειδικά αν η αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε είναι μεγάλη, ο προβληματισμός για το αν πρέπει να προχωρήσουμε αυξάνεται, αφού φοβόμαστε πως τα μαλλιά μας δεν θα συνεχίσουν να έχουν υγιή όψη μετά την τεχνική επεξεργασία και δεν θα μπορούμε να τους προσφέρουμε την φροντίδα που χρειάζονται.

Αν κάνετε τις ίδιες σκέψεις με εμάς, σας έχουμε καλά νέα: η Kérastase με τη νέα σειρά Chroma Absolu διώχνει κάθε φόβο, με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα που φροντίζουν τα βαμμένα μαλλιά από μέσα προς τα έξω. Όποιο χρώμα κι αν επιλέγετε για τα μαλλιά σας και όσο συχνά θέλετε να τα αλλάζετε, η Chroma Absolu είναι εδώ για εσάς, καλύπτοντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα αποχρώσεων, υφών και συχνοτήτων. Τώρα, όλες οι γυναίκες μπορούν να υιοθετήσουν όποιο χρώμα θέλουν, χωρίς να θυσιάζουν την υγιή όψη των μαλλιών τους.

Η σειρά προσφέρει εξατομικευμένη όξινη δράση που επανορθώνει την τρίχα από μέσα προς τα έξω, δημιουργώντας μια υγιή βάση για όμορφο, μακράς διάρκειας χρώμα. Χρησιμοποιώντας έναν στρατηγικό συνδυασμό ισχυρών οξέων γνωστών για τις επουλωτικές τους ιδιότητες, οι συνθέσεις της Chroma Absolu διεισδύουν μέχρι τον πυρήνα της τρίχας, δρώντας από μέσα προς τα έξω, για να διατηρήσουν το χρώμα και να αφήσουν τα μαλλιά απαλά και ενυδατωμένα, με έντονη λάμψη.

Τι λένε οι ειδικοί

Η Chroma Absolu βασίζεται στη βαθιά κατανόηση των προκλήσεων των βαμμένων μαλλιών. Η βαφή προκαλεί βλάβες σε τρία επίπεδα, γεγονός που με τη σειρά του αφήνει την τρίχα ακόμα πιο ευάλωτη στους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ευαισθητοποιημένα μαλλιά. Η Kérastase απαντά δημιουργώντας συνθέσεις που επανορθώνουν την τρίχα από μέσα προς τα έξω και προστατεύουν τα βαμμένα μαλλιά από τους παράγοντες που πλήττουν τη λάμψη και την υγιή όψη τους”, εξηγεί ο Edine Ahbich, Επικεφαλής Μηχανικός Απόδοσης Προϊόντων στην Kérastase, ενώ η Shelley Gregory, Ειδική στη Βαφή του Kérastase Pro Club, δηλώνει πως “Μετά από κάθε βαφή που κάνω, στέλνω τις πελάτισσές μου σπίτι με ένα πλήρες πρόγραμμα περιποίησης. Γιατί πάντα με ρωτούν, «Πώς να κρατήσω το χρώμα μου όπως είναι τώρα;». Είναι υπέροχο που τώρα μπορώ να τους προτείνω τη σειρά Chroma Absolu, γιατί, με την περιποίηση που τους προσφέρει, νοιώθουν σαν να έκαναν μόλις βαφή στο κομμωτήριο, αφού τα μαλλιά τους μένουν δυνατά και με υγιή όψη. Η μεγαλύτερη αλλαγή με αυτή τη νέα σειρά είναι ότι τα οξέα διεισδύουν βαθιά μέχρι τον φλοιό και ενδυναμώνουν κάθε τρίχα. Αυτό εξασφαλίζει, προφανώς, χρώμα που διαρκεί περισσότερο και μαλλιά με έντονη λάμψη”.

Τα προϊόντα της σειράς

Η περιποίηση ξεκινά από το λούσιμο. Η Chroma Absolu διαθέτει δύο σαμπουάν, ώστε να βρείτε ακριβώς αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών σας. Το Bain Chroma Respect είναι ένα ενυδατικό σαμπουάν, ιδανικό για εσάς που έχετε λεπτή έως μέτρια τρίχα, ενώ το Bain Riche Chroma Respect προσφέρει θρέψη στα μαλλιά με μέτρια έως χοντρή τρίχα.

Μετά το λούσιμο, σειρά έχει το conditioner και η μάσκα για μείωση του πορώδους της τρίχας. Το επανορθωτικό conditioner Fondant Cica Chroma είναι ιδανικό για την ενδυνάμωση της λεπτής έως μέτριας τρίχας, ενώ με τη μάσκα βαθιάς αναζωογόνησης θα πετύχετε λαμπερή, υγιή όψη στα μαλλιά με χοντρή τρίχα.

Για έξτρα απαλότητα, λάμψη και ένταση στο χρώμα, το προϊόν αναδόμησης Soin Acide Chroma Gloss είναι η ιδανική επιλογή. Χρησιμοποιείται μία φορά την εβδομάδα, αντί για conditioner ή μάσκα, ή αμέσως μετά για έξτρα περιποίηση. Εφαρμόζεται σε λουσμένα και σκουπισμένα μαλλιά, στα μήκη και τις άκρες, για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζεται.

Εάν βάφετε τα μαλλιά σε μία σκούρα καστανή απόχρωση και δεν σας αρέσουν οι κόκκινοι υποτόνοι, η μάσκα Vert Chroma Neutralisant με πράσινες χρωστικές θα τους εξουδετερώσει αποτελεσματικά.

Οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει η χρήση εργαλείων styling που λειτουργούν με θερμότητα στην τρίχα είναι γνωστές, είτε τα μαλλιά σας είναι φυσικά, είτε βαμμένα. Ένα προϊόν θερμοπροστασίας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται κάθε φορά και το Serum Chroma Thermique είναι η ιδανική επιλογή για τα βαμμένα μαλλιά. Ταυτόχρονα, τους χαρίζει έξτρα ενυδάτωση και τα προστατεύει από το φριζάρισμα. 

Εσείς που θέλετε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και ταυτόχρονα να απολαύσετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία στο κομμωτήριο, η σειρά σας δίνει και αυτή την επιλογή. Το Fusio-Dose, η υπηρεσία της Kérastase για εξατομικευμένη περιποίηση στο κομμωτήριο, μεταμορφώνει αμέσως τα μαλλιά χάρη στην επιτόπου ανάμειξη ενός concentré και ενός booster από τη σειρά Chroma Absolu. Οι νέες συμπυκνωμένες συνθέσεις, για αμέσως μετά τη βαφή αλλά και ενδιάμεσα από τις υπηρεσίες βαφής, επανορθώνουν σε βάθος την τρίχα, αναδομούν την επιφάνειά της και σφραγίζουν το χρώμα, με αποτέλεσμα να είναι πιο φωτεινό και λαμπερό.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below