«Πριν καιρό ήμουν η ερωμένη. Το τρίτο πρόσωπο. Η γυναίκα που μπήκε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Η κακιά. Ήταν μια από τις πιο μπερδεμένες, συναισθηματικά φορτισμένες και παράξενες περιόδους της ζωής μου.

Πλέον, βρίσκομαι μακριά από όλα αυτά. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια μετά το γεμάτο θυμό, ένταση και νεύρα τέλος. Μα, ο πόνος ποτέ δεν σβήνει ολοκληρωτικά».

Έτσι ξεκινά το κείμενό της στο youtango.com η συγγραφέας και blogger, Michelle Zunter, στο οποίο περιγράφει μια πολύ προσωπική της εμπειρία. Θυμάται την περίοδο που βρέθηκε σε σχέση με έναν παντρεμένο και πώς αυτή εξελίχθηκε. Αν και ποτέ δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σε εκείνη, λίγο πριν από τα 30 της και έπειτα από ένα διαζύγιο με έναν κακοποιητικό σύντροφο, βρέθηκε σε σχέση με έναν άντρα που ήταν παντρεμένος. Ο άντρας αυτός ήταν γνωστός για τις ερωτικές του περιπέτειες, παρά τον γάμο του. Ο ίδιος δεν ένιωθε τύψεις, διότι δεν σεβόταν τη γυναίκα του. Κάνοντας, όμως, σχέση μαζί του η Michelle ένιωσε πως και εκείνη συμβάλλει στη διάβρωση μιας άλλης σχέσης. Δυσκολεύτηκε πολύ για να το τελειώσει και να συνεχίσει τη ζωή της. Έμαθε ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα, όπως το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να προδώσει έναν άνθρωπο που αγαπά και κατάφερε να προχωρήσει παρακάτω όταν συνομίλησε με τη σύζυγο του εραστή της.

Διαβάστε παρακάτω πώς τη βοήθησε αυτή η άβολη συζήτηση

«Το κομμάτι από τη σχέση που με στοιχειώνει περισσότερο είναι αυτή η τηλεφωνική συνομιλία. Βρήκε τον αριθμό μου στον λογαριασμό του κινητό του άντρα της και με κάλεσε. Βασικά, στη διάρκεια της σχέσης με είχε καλέσει πολλές φορές, αλλά δεν απαντούσα. Μέχρι που το έκανα.

Είχα πια κουραστεί. Είχα αγανακτήσει με τα ψέματα και τη δειλία του εραστή μου. Μου είπε ότι δεν ήταν ερωτευμένος με τη γυναίκα του, ότι δεν υπήρχε μεταξύ τους τρυφερότητα, ότι δεν αγαπιόντουσαν εδώ και χρόνια. Ωστόσο, όλο αυτό ήταν ένα ψέμα.

Ήθελε, απλώς, και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Όλα μου τα συναισθήματα είχαν πια εξαντληθεί, γι’ αυτό και απάντησα στο τηλέφωνο. Ήθελα να προχωρήσω.

Μου έκανε ερωτήσεις. Ήταν ακόμη σε άρνηση, κι ας γνώριζε για την ύπαρξή μου. Με ρώτησε για συγκεκριμένες λεπτομέρειες που μόνο οι εραστές μπορεί να γνώριζαν. Για ημερομηνίες, για βόλτες, για ταινίες, για εξόδους. Ήθελε να ξέρει τα πάντα.

Πέρασαν ώρες στο τηλέφωνο για να καταφέρει να συνειδητοποιήσει πως η σχέση υπήρχε στα αλήθεια. Πως ο άντρας της την είχε προδώσει και της έλεγε ψέματα, δίχως να διστάζει.

Αυτό που θυμάμαι περισσότερο ήταν η φωνή της. Χρησιμοποιούσε τον ίδιο τόνο και τις ίδιες λέξεις με τον εραστή μου, τον άντρα της. Μπορούσες εύκολα να πεις πως ήταν ζευγάρι. Μιλούσαν με παρόμοιο τρόπο. Αυτό με πόνεσε.

Η συζήτηση μάς έφερε πιο κοντά στο φως. Κατάλαβα πως μου έλεγε πολλά περισσότερα ψέματα από όσα υποψιαζόμουν. Το ίδιο φαίνεται να κατάλαβε και η γυναίκα του. Μου είπε ότι με περιέγραψε σαν μια “χαζή ξανθιά” με την οποία ήταν μόνο φίλος.

Όταν ανακάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για εμένα, της είπε απλώς πως είχα “κολλήσει” μαζί του και δεν τον άφηνα σε ησυχία.

Της προώθησα όλα τα ηχητικά μηνύματα που μου είχε στείλει και με παρακαλούσε να τον συναντήσω, λέγοντας πόσο με αγαπά και πόσο με χρειάζεται. Τότε το κατάλαβα. Ποτέ ξανά δεν θα προσπαθούσε να με προσεγγίσει έπειτα από αυτή την κουβέντα. Κάθε του καμουφλάζ είχε αποκαλυφθεί.

Η σύζυγος του εραστή μου τελείωσε την κουβέντα μας λέγοντας πόσο με μισούσε. Δεν μπορούσε να σκεφτεί κανέναν άνθρωπο στον κόσμο που να απεχθάνεται περισσότερο από εμένα. Δεν την κατηγορώ.

Από τη φωνή της μπορούσες να καταλάβεις ότι ήταν πολύ εξυπνότερη από τον άντρα της. Υποσχέθηκε να τον αφήσει. Μάλιστα, μου είπε πως είχε ήδη έτοιμα τα χαρτιά του διαζυγίου. Μπορούσα, όμως, από τη φωνή της να καταλάβω πως τον αγαπούσε ακόμα. Δεν ήθελε να τον αφήσει. Κι όλα αυτά, παρά το ότι γνώριζε πως δεν ήμουν η πρώτη παράνομη σχέση του συζύγου της – και πιθανότατα ούτε η τελευταία.

Η ζωή μου άλλαξε προς το καλύτερο έπειτα από εκείνη την νύχτα. Έκοψα τον ομφάλιο λώρο. Ό,τι παρέμενε στο σκοτάδι βγήκε πλέον στο φως.

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν εκείνη με σκέφτεται ποτέ ή αν με μισεί ακόμα. Αναρωτιέμαι αν είναι ακόμη παντρεμένη μαζί του κι αν είναι ευτυχισμένη. Αναρωτιέμαι, επίσης, αν ο άντρας της περνά τις ημέρες του λέγοντας ψέματα σε εκείνη και άλλες γυναίκες και συνεχίζει να δημιουργεί παράνομες σχέσεις.

Δεν θα μάθω ποτέ πραγματικά τι συμβαίνει. Το ότι έγινα το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση είναι ένα αγκάθι που κουβαλάω ακόμα. Όσο κι αν προχωρήσω, όσες φορές κι αν ζητήσω συγγνώμη από τη σύντροφο του εραστή μου, αυτή η εμπειρία ριζώνει στην ψυχή σου. Ωστόσο, ήμουν ξεκάθαρη, πήρα την ευθύνη των πράξεών μου και σίγουρα επέζησα από μια καθοριστική συζήτηση με τη γυναίκα του εραστή μου, η οποία με άλλαξε στη βάση μου».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below