Πολύ συχνά όταν αναζητάμε στιλιστική έμπνευση στρεφόμαστε στο παρελθόν. Τα 90s είναι μια δεκαετία που έχει απασχολήσει πολύ το χώρο της μόδας τις τελευταίες σεζόν. Σχεδιαστές και φασιονίστα ανακαλούν τάσεις που γνώρισαν τεράστια απήχηση χάρη στις steet style εμφανίσεις της πριγκίπισσας Diana, της Julia Roberts, της Kate Moss και της Gywneth Paltrow. Ένα ακόμα style icon της εποχής που συναντάμε διαρκώς στα moodboard του Pinterest και στο TikTok, είναι η Carolyn BessetteKennedy.

Έχοντας εργαστεί στον Calvin Klein, η Bassette ξεχώρισε απευθείας για το μίνιμαλ και σοφιστικέ στυλ της. Μαζί με τον John F. Kennedy αποτελούσαν ένα ζευγάρι που δεν χόρταινε ο δημοσιογραφικός φακός. Ως υπέρμαχος της ποιότητας έναντι της ποσότητας, επέλεγε διαχρονικά ρούχα και αξεσουάρ, όπως λευκά πουκάμισα, slip φορέματα, tube φούστες και κομψά πανωφόρια. Την ημέρα του γάμου της (1996) «έλαμψε» μέσα στο νυφικό της, ένα απλό σατέν slip φόρεμα σχεδιασμένο από τον αγαπημένο της φίλο Narciso Rodriguez, μια επιλογή που πήγε κόντρα στην υπερβολή της εποχής (θυμηθείτε το νυφικό της Lady Di).

Το στυλ της Bassette άνοιξε το δρόμο στον μινιμαλισμό παράδεισο που ξεκίνησε επίσημα με το διορισμό της Phoebe Philo στη Celine. Είτε φορούσε ένα τζιν με λευκό φανελάκι, γυαλιά και σανδάλια είτε ένα μακρύ παλτό, μαύρες δερμάτινες μπότες και καμηλό μίντι φούστα, κατάφερνε πάντα να είναi ανεπιτήδευτα σικ. Ένα αξεσουάρ που σπάνια αποχωριζόταν, πέρα από τα οβάλ ταρταρούγα γυαλιά της, ήταν η Spazzolato tote του οίκου Prada.

Getty Images
Getty Images

Δεδομένου της ολικής αναγέννησης της αισθητικής των 90s, δεν προκάλεσε εντύπωση η απόφαση του οίκου να επαναλανσάρει το εμβληματικό σχέδιο του 1995 και να το ονομάσει Carolyn προς τιμήν της διάσημης προκατόχου του. Η νέα εκδοχή της τσάντας μοιάζει πολύ με την πρωτότυπη και είναι διαθέσιμη σε μια ευρεία γκάμα μεγεθών και χρωμάτων (μαύρο, κόκκινο, γαλάζιο). Ήδη έχει αποκτήσει πολλές οπαδούς, μεταξύ των οποίων οι Lorde, Elsa Hosk και Margot Robbie.

Prada Re-Edition 1995 Carolyn tote bag

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below