Η σεζόν που όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία εδώ και μήνες ετοιμάζεται, επιτέλους, να έρθει ξανά. Μιλάμε φυσικά για την άνοιξη-καλοκαίρι, που μαζί της φέρνει τον καλό καιρό, την ηλιοφάνεια και τις στιγμές ξεγνοιασιάς. Για να διασφαλίσουμε, όμως, πως θα είναι μόνο ευχάριστες, όλοι ξέρουμε (το ακούμε και διαβάζουμε συνέχεια για χρόνια πια) πως πρέπει να μένουμε πάντα προστατευμένοι κάτω από τον ήλιο και τις αρνητικές συνέπειές του στο δέρμα.

Ένα αντηλιακό προϊόν θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος σας φίλος, αν δεν είναι ήδη. Για να σας φέρουμε “πιο κοντά”, συγκεντρώσαμε παρακάτω τρία facts για τα αντηλιακά που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε.

Ξέρατε ότι…

… τα αντηλιακά λήγουν;

Όλες οι συσκευασίες αναγράφουν την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού ή τη διάρκεια ζωής του σε μήνες από το άνοιγμα. Μετά το πέρας του χρόνου, ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF (Sun Protection Factor) μειώνεται δραματικά και δεν σας προστατεύει όσο νομίζετε. Οι αλλαγές στο χρώμα και στην υφή του αντηλιακού αποτελούν ακόμα ενδείξεις πως πρέπει να προμηθευτείτε καινούργιο.

… ότι υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που πρέπει να απλώνετε στο σώμα και το πρόσωπο σας;

Για να είστε προστατευμένοι από τον δείκτη SPF στο 100% θα πρέπει να εφαρμόζετε ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και τον λαιμό και με ένα ποτηράκι για σφηνάκι στο σώμα. Η ίδια ποσότητα θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε φορά που ανανεώνετε το αντηλιακό σας.

… για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία πρέπει να επιλέγετε αντηλιακά ευρέως φάσματος;

Οι ακτίνες UVA είναι εκείνες που ευθύνονται για τη φωτογήρανση, ενώ οι UVB προκαλούν τα εγκαύματα. Για να είστε προστατευμένοι και από τις δύο θα πρέπει να επιλέγετε αντηλιακά που καλύπτουν και τις δύο ανάγκες. Στη συσκευασία θα δείτε να αναγράφεται η ένδειξη ευρέως φάσματος / broad spectrum ή θα είναι κυκλωμένα και τα δύο είδη ακτινοβολίας. Tip: Για να ξεχωρίζετε εύκολα τις δύο ακτινοβολίες μπορείτε να συνδυάσετε τα αρχικά με τις λέξεις uvAGE και uvBURN.

… έχουν πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα;

Πλέον, οι περισσότερες φόρμουλες συνδυάζουν αντιοξειδωτικά συμπλέγματα, δραστικά συστατικά και βιταμίνες έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν όλα τα ορατά σημάδια της φωτογήρανσης, όπως είναι οι ρυτίδες, η αφυδάτωση, η χαλάρωση της επιδερμίδας και οι κηλίδες, ενώ ταυτόχρονα την προστατεύουν αποτελεσματικά.

… υπάρχουν eco-friendly φόρμουλες;

Πρόκειται για τα αντηλιακά που σέβονται το περιβάλλον στους ωκεανούς, χωρίς επιπτώσεις στο νερό και την υδρόβια ζωή. Ταυτόχρονα οι συνθέσεις αυτές συνοδεύονται από οικολογικές συσκευασίες από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά ή βιοδιασπώμενες χάρτινες με πολύ μειωμένη τη χρήση πλαστικού. Ένα brand που ακολουθεί αυτή την στροφή της βιομηχανίας προς την οικολογία είναι φυσικά η NIVEA, με την αντηλιακή σειρά SUN που καλύπτει κάθε πιθανή ανάγκη.

Παρακάτω σας λέμε τα χαρακτηριστικά των προτάσεων για αντηλιακή προστασία προσώπου NIVEA SUN, ώστε να βρείτε εκείνο -ή εκείνα- που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου σας.

Για Πρόληψη & Αντιγήρανση

NIVEA SUN UV Face Anti-Age Q10 Cream (SPF 50): Προστατεύει την επιδερμίδα εξωτερικά από τις ακτίνες UVA/UVB και από τις επιπτώσεις του ήλιου, όπως η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Η σύνθεσή της με Q10 προλαμβάνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών που προκαλούνται από τον ήλιο, τις ρυτίδες και τις πανάδες. Είναι ακόμα εμπλουτισμένη με εκχύλισμα γλυκόριζας και βιταμίνη Ε και είναι ιδανική για τους κανονικούς/ξηρούς τύπους επιδερμίδας.

NIVEA SUN UV Face Specialist Spot Control (SPF 50): Αποτρέπει και εμφανώς μειώνει τις πανάδες που προκαλούνται από την ήλιο με εμφανή αποτελέσματα σε 4 εβδομάδες, ενώ είναι εμπλουτισμένη με το παντεταρισμένο συστατικό Luminous630, εκχύλισμα γλυκόριζας, Βιταμίνη Ε και Υαλουρονικό Οξύ. Είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση και συνιστάται για όλους τους τύπους επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένης της ευαίσθητης.

Για προστασία με ματ αποτέλεσμα

NIVEA SUN UV Face Mat-Look (SPF 30): Η ελαφριά και μη-λιπαρή σύνθεση, με 0% κολλώδη αίσθηση προσφέρει άμεσο ματ αποτέλεσμα. Είναι ιδανική για καθημερινή χρήση και κατάλληλη για κανονικό/μικτό τύπο επιδερμίδας.

NIVEA SUN UV Face Mat-Look (SPF 50): Παρέχει υψηλή προστασία SPF 50 και η ελαφριά και μη-λιπαρή σύνθεση, με 0% κολλώδη αίσθηση προσφέρει άμεσο ματ αποτέλεσμα, ιδανικό για τον κανονικό/μικτό τύπο επιδερμίδας.

NIVEA SUN UV Face Mat-Look Medium Tinted Cream (SPF 50): Χάρη στην απαλή, μεσαία απόχρωσή της προσφέρει άμεσο ματ αποτέλεσμα και ομοιόμορφη κάλυψη που διαρκεί. Με ελαφριά σύνθεση και 0% κολλώδη αίσθηση, κατάλληλη για κανονικό/μικτό τύπο επιδερμίδας και οφθαλμολογικά ελεγμένη (φιλική προς τα μάτια).

Για Τριπλή Προστασία για Καθημερινή Φροντίδα

NIVEA SUN UV Face Triple Protect Ultra-light Fluid (SPF 50): Παρέχει καθημερινή προστασία ενάντια στις ακτίνες UVΑ και UVB, στο Blue Light και στην περιβαλλοντική ρύπανση. Έχει ελαφριά και ενυδατική σύνθεση που απορροφάται άμεσα και αφήνει διάφανο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση κάτω από το μακιγιάζ και ανθεκτικό στο νερό. Προτείνεται για κανονικές, μικτές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Προστασία για την Ευαίσθητη επιδερμίδα

NIVEA SUN UV Face Sensitive Control Cream (SPF 50): Ειδικά σχεδιασμένη για την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου, με ελαφριά, μη λιπαρή σύνθεση, χωρίς άρωμα. Προστατεύει την επιδερμίδα από τις ηλιακές αλλεργίες και τους ερεθισμούς, ενώ είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα γλυκόριζας και βιταμίνη E. Ιδανική για καθημερινή χρήση, η σύνθεσή της δεν φράζει τους πόρους και είναι οφθαλμολογικά ελεγμένη.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below