Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Marieclaire.gr on Google

Με δύο εκδηλώσεις που τίμησε πλήθος κόσμου έκανε εγκαίνια η καλλιτεχνική σκηνή Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τo Σάββατο 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δράσης «Δάσος – ένα δάσος εφήμερο», η οποία σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου, φιλόδοξου κύκλου καλλιτεχνικών παρεμβάσεων με τίτλο «Κοινωνική Γλυπτική» στην Πειραιώς 260.

Η δράση παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους του Τύπου και άλλους καλεσμένους μέσα από μια μικρή περιήγηση από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Οιχαλιώτη, ο οποίος ανέλυσε την οικολογική και αστική σημασία της παρέμβασης.

Λίγο αργότερα την ίδια ημέρα για την προσφορά του τιμήθηκε ο Γιώργος Λούκος, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου το 2005-2006, κατορθώνοντας να αναγεννήσει όχι μόνο τη φυσιογνωμία του, αλλά και τα εγχώρια πολιτιστικά δεδομένα στο σύνολό τους.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους στις εκδηλώσεις ήταν η Ναταλία Τσαλίκη, ο Γιάννης Μπέζος, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ, η Χαρούλα Αλεξίου, η Καρυοφιλιά Καραμπέτη, η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Μαίρη Μηνά και ο Μιχάλης Σαράντης.

Ναταλία Τσαλίκη, Γιάννης Μπέζος και Γιώργος Λούκος – NDP
Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Διονύσης Φωτόπουλος -NDP
Η Φιλαρέτη Κομνηνού με τον Γιώργο Λούκο – NDP
H Χαρούλα Αλεξίου – NDP
Βίκυ Βολιώτη, Σμαράγδα Καρύδη, Εύα Νάθενα – NDP
Μιχάλης Σαράντης και Μαίρη Μηνά – NDP

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below