Τι είναι
Τσεκάρετε το κινητό σας κάθε 12 λεπτά; Αυτός δεν είναι ένας τυχαίος αριθµός, αλλά ο µέσος όρος του κάθε πόση ώρα κοιτάµε το κινητό µας. Και για κάθε υπερβολή υπάρχει ένα τίµηµα. Στη συγκεκριµένη περίπτωση ονοµάζεται «tech neck» και είναι το αποτέλεσµα στην επιδερµίδα του λαιµού από τη συγκεκριµένη επαναλαµβανόµενη κίνηση του κεφαλιού.

Πώς εμφανίζεται
Τα πιο έντονα σηµάδια είναι οι οριζόντιες γραµµές-ρυτίδες που δηµιουργούνται από τη συνεχή καθοδική κίνηση. Δεν είναι όµως µόνο αυτό. Μπορεί ταυτόχρονα η επιδερµίδα στην περιοχή να παρουσιάσει φλεγµονή, αφυδάτωση, ανοµοιόµορφο τόνο, υπερµελάγχρωση, καφέ κηλίδες.

Ποιους αφορά
Η αλήθεια είναι ότι παλαιότερα η περιοχή του λαιµού απασχολούσε κυρίως τις γυναίκες άνω των 45. Σήµερα, οι millennials (ηλικίες 22-37) παρουσιάζουν πρόωρα σηµάδια γήρανσης στο συγκεκριµένο σηµείο λόγω της συνεχούς χρήσης των κινητών τηλεφώνων.

Οι κατάλληλες συνθέσεις
Για να προλάβουµε τις κοκκινίλες, την ξηρότητα και τις γραµµές στην περιοχή επιλέγουµε εξειδικευµένα προϊόντα για το λαιµό µε δραστικά συστατικά, όπως πεπτίδια, ρετινόλη και αντιοξειδωτικά. Ετσι, ενισχύουµε την ανθεκτικότητα του δέρµατος. Εφαρµόζουµε τις κρέµες του λαιµού µε ανοδικές κινήσεις, αντίθετα από την έλξη της βαρύτητας, κάνοντας µασάζ. Τέλος, δεν ξεχνάµε την αντηλιακή προστασία.

Εξτρα φροντίδα
Πέρα από τη σηµαντική αποτελεσµατικότητα των ειδικών συνθέσεων για το λαιµό, καλό θα ήταν να περιορίσουµε τις κινήσεις του, αλλάζοντας το ύψος στο οποίο κρατάµε την οθόνη. Τρεις µε τέσσερις φορές την εβδοµάδα πρέπει να στρετσάρουµε το λαιµό µας, τεντώνοντάς τον προς τα πάνω και στη συνέχεια στο πλάι γέρνοντας το κεφάλι προς τα αριστερά και προς τα δεξιά.

(Από αριστερά και δεξιόστροφα)

Καθηµερινή συσφιγκτική φροντίδα µε υφή balm ιδανική για µασάζ, Neovadiol Phytosculpt, Vichy

Gel-κρέµα γλυπτικής για το λαιµό και την περιοχή του ντεκολτέ, Lift Integral Cou & Décolleté, Lierac

Kρέµα που αντιµετωπίζει ρυτίδες, κηλίδες και έλλειψη σφριγηλότητας, Re-Plasty Age Recovery Hand, Neck and Décolleté, Helena Rubinstein

Θεραπεία λεύκανσης και αποκατάστασης της πυκνότητας σε λαιµό, ντεκολτέ και χέρια, Neck, Chest and Hand Repair, SkinCeuticals

Κρέµα ηµέρας που ενισχύει, συσφίγγει και αναδοµεί την επιδερµίδα, Revitalift Πρόσωπο, Περίγραµµα & Λαιµός, L’Oréal Paris

Εξειδικευµένη κρέµα για ισχυρή ενυδάτωση, σύσφιγξη, ανόρθωση του λαιµού, Neck Contour, Frezyderm

 

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below