Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται πως το στήθος τους πρήζεται λίγες ημέρες πριν αδιαθετήσουν λόγω των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν εκείνη την φάση του κύκλου, όμως οι μαστοί έχουν αρκετούς άλλους λόγους για τους οποίους μπορεί να πρηστούν και μια γυναίκα να τους αισθάνεται εξαιρετικά ευάλωτους και είναι οι εξής:

Aρχικά πρέπει να αναφέρουμε κάτι εξαιρετικά καθησυχαστικό ότι δηλαδή από μόνος του ο πόνος στο στήθος δεν πρέπει να μας φοβίζει αφού σπάνια είναι σύμπτωμα καρκίνου. Αντιθέτως αν συνοδεύεται με κοκκινίλες, εκκρίσεις από τη θηλή και πυρετό τότε μάλλον υπάρχει κάποια μόλυνση την οποία θα πρέπει αμέσως να δει ο γιατρός.

Σε περίπτωση λοιπόν που απλώς αισθανόμαστε μια “τάση” στους μαστούς χωρίς άλλα συμπτώματα τότε αυτοί είναι οι 11 πιο συχνοί λόγοι που πιθανόν την προκαλούν:

1. Περιμένουμε περίοδο: O πόνος στο στήθος είναι προειδοποιητικός ότι ο οργανισμός μας ετοιμάζεται να αδιαθετήσει και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό όπως επιβεβαιώνουν οι γυναικολόγοι. Μάλιστα επηρεάζει και τους δυο μαστούς οι οποίοι πρήζονται σχεδόν το ίδιο και όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της επίδρασης των ορμονών.

2.Υπάρχει εξάνθημα:Ένα μεγάλο στήθος το οποίο είναι βαρύ και ακουμπάει πάνω στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει κάποια μόλυνση αφού δεν αφήνει τους πόρους να αναπνέουν. Το μεγάλο στήθος λοιπόν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει το ίδιο φαγούρα στον οργανισμό λόγω της επαφής του με την επιδερμίδα. Εξάνθημα επίσης μπορεί να προκαλέσει κάποια δερματική αλλεργία η οποία μπορεί να προκύψει από οτιδήποτε στο οποίο αντιδρά ο οργανισμός.

3. Η ορμονική θεραπεία: Οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση πολύ συχνά εμφανίζουν ευαισθησία στους μαστούς λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν.

4. Τα αντισυλληπτικά χάπια: Όποια γυναίκα έχει πάρει έστω και για λίγους μήνες από το στόμα αντισύλληψη θα γνωρίζει πως το στήθος της πρήζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα λόγω των ορμονών που περιλαμβάνουν αυτά τα χάπια.

5. Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας: Μπορεί ο εργοδότης μας να μην καταλαβαίνει ότι δουλεύουμε πολύ, το στήθος μας το καταλαβαίνει και αντιδρά αναλόγως. Όσες γυναίκες δουλεύουν πολλές ώρες με το πάνω μέρος του σώματός τους μπορεί να αισθανθούν ότι οι μαστοί τους πρήζονται εξ΄αιτίας των μυών που βρίσκονται από κάτω και ασκούνται.

6. Το μεγάλο στήθος επιβαρύνει τους μυς: Όταν οι μαστοί έχουν βάρος, αυτό προκαλεί πόνο στο λαιμό, την πλάτη και τους ώμους. Μπορεί να στηριχθεί καλύτερα με ένα σωστό σουτιέν που παρέχει σωστή υποστήριξη.

7. Το λάθος νούμερο στο σουτιέν: Κι όμως, πρέπει να πάρετε πολύ στα σοβαρά την υπόθεση αυτή και να προσπαθήσετε να μετρήσετε σωστά την πλάτη και το στήθος σας ώστε να διαλέξετε το σωστό νούμερο σουτιέν για εσάς.

8. Η στάση του σώματός μας: Αν κάποια κάνει μια δουλειά γραφείου όλη την ημέρα και δεν γυμνάζεται καθόλου ενώ παράλληλα κουβαλάει μια πραγματικά μεγάλη και βαριά τσάντα όταν κυκλοφορεί έξω, τότε το πιο πιθανό είναι να επιβαρύνει τους μυς του στήθους της και να νομίζει ότι πονάει το στήθος της, ενώ ουσιαστικά είναι καταπονημένο ολόκληρο το σώμα της.

9. Η εγκυμοσύνη: Ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάτε πως τόσο η παρουσία της περιόδου σας όσο και η απουσία της -σε περίπτωση εγκυμοσύνης- προκαλούν ακριβώς την ίδια αντίδραση στο στήθος σας. Μια εγκυμοσύνη μπορεί να το κάνει να πονάει ακόμη και μόλις δυο εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

10. Τα ενθέματα σιλικόνης: Σε κάθε περίπτωση μια γυναίκα που έχει βάλει ενθέματα και αισθάνεται κάποια ενόχληση στους μαστούς της πρέπει να επισκέπτεται και τον πλααστικό της χειρούργο για να εξετάζει το ενδεχόμενο ο πόνος να προέρχεται από αυτά.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below