Δεν έχει σημασία αν μια γυναίκα βρίσκεται σε μονογαμική μακροχρόνια σχέση ή αν έκανε one night stand: Αν μετά το sex αισθανθεί ότι έχει φαγούρα στα γεννητικά όργανα την πιάνει πανικός και προσπαθεί παράλληλα να εξηγήσει τα συμπτώματα αλλά και να τα θεραπεύσει.

Ποιοι είναι οι λόγοι λοιπόν που μπορεί να προκληθεί φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή μιας γυναίκας αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή;

1. Έχει διαταραχθεί το PH του κόλπου: Aρκετές φορές το σεξ είναι ένας παράγοντας ο οποίος επηρεάζει την ισορροπία του PH της φυσικής χλωρίδας του κόλπου με αποτέλεσμα μετά την επαφή να παρουσιάζεται φαγούρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν για να την αποφύγουμε να χρησιμοποιούμε ένα καλό οργανικό λιπαντικό με βάση το νερό. Ουσιαστικά τα επίπεδα PH μέσα στον κόλπο μιας γυναίκας πρέπει να είναι ανάμεσα στο 3.8 και 4.2m έτσι ώστε να είναι προστατευμένο με ασπίδα του τα καλά βακτήρια.

2. Μπορεί να υπάρχει κάποια μόλυνση: Από τη στιγμή που αλλάξει το PH και δεν είναι σύμφωνο με τις φυσιολογικές τιμές του, τα “καλά” όπως είπαμε βακτήρια μετατρέπονται σε κακά και αυτό προκαλεί μόλυνση. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται αποκλειστικά για μια μόλυνση που μεταδόθηκε μέσω της επαφής, μπορεί να είναι ακόμη και αποτέλεσμα της χρήσης ενός εκ του στόματος αντιβιωτικού που επηρεάζει τη χλωρίδα του κόλπου και προκαλεί μύκητες.

3.Μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός ΣΜΝ: Παρόλο που τα χλαμύδια και η γονόρροια παρουσιάζουν φαγούρα σε μικρότερο από το αναμενόμενο ποσοστό, ναι πράγματι, μια φαγούρα στα γεννητικά όργανα μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχει κολλήσει μια γυναίκα ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Γι αυτό πρέπει να επισκεφθεί το γυναικολόγο.

4. Πιθανόν να υπάρχει ξηρότητα στον κόλπο: H φυσική λίπανση του κόλπου όπως και η τεχνητή δεν κάνει μόνο πιο απολαυστικό το σεξ αλλά προλαμβάνει και την ξηρότητα που προκαλείται στον κόλπο από την τριβή της σεξουαλικής επαφής. Παρόλο που θεωρείται ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας αυτό είναι ένας μύθος καθώς η ξηρότητα του κόλπου μπορεί να παρουσιαστεί στις γυναίκες κάθε ηλικίας και επηρεάζεται από το στρες και ορισμένα φάρμακα που προκαλούν αυτή την παρενέργεια.

5. Μπορεί να υπάρχει μια αλλεργική αντίδραση στα προφυλακτικά: Κι όμως, αρκετές γυναίκες παρουσιάζουν ερεθισμό στα συστατικά που έχουν μέσα τα προφυλακτικά όπως τα parabens καθώς και στο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα δηλαδή το latex. Σε περίπτωση αλλεργίας μπορεί να γίνει δοκιμή με non latex προφυλακτικά.

6. Ίσως η υπερβολική καθαριότητα έχει προκαλέσει τη φαγούρα: Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, ακόμη και το πλύσιμο με σαπούνια και αφρόλουτρα που δεν είναι ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή μπορεί να τη διαταράξουν και να προκαλέσουν ευαισθησία – πρόκειται και πάλι για την διαταραχή του PH- επομένως πριν αγοράσετε ένα καθαριστικό που σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε εκεί βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για τη χρήση που το θέλετε.

7. Ο κόλπος σας μπορεί να έχει κάποια φλεγμονή: H φλεγμονή αυτή μπορεί να προέρχεται είτε από το άγριο σεξ που τραυμάτισε την περιοχή είτε από κάποιες παθολογικές νόσους επομένως η μόνη λύση είναι η επίσκεψη στο γυναικολόγο.

 

 

 

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below