Υπάρχουν μέρες μέσα στο χρόνο, το μήνα ή και την εβδομάδα σου που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχεις υπολογίσει. Νιώθεις μια εξάντληση που σε κάνει να μην θες να αντιμετωπίσεις τίποτα σαν ώριμος άνθρωπος. Αντίθετα, το να πας να κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματά σου μοιάζει ιδανικό. Κάποιες φορές όμως ένας καλός ύπνος δεν αρκεί για να επανέλθεις σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Χρειάζεται λίγη αγάπη, στοργή και προδέρμ.

Μια σειρά από εύκολα, μικρά και μεγάλα, βήματα θα σε βοηθήσουν να φορτίσεις της μπαταρίες σου και να επανακτήσεις την ψυχική σου ανάταση.

Πήγαινε μια βόλτα 

Μπορεί η θερμοκρασία κάποιες φορές να είναι αποτρεπτική αλλά το να βγεις στον καθαρό αέρα θα σε κάνει γρήγορα να νιώσεις καλύτερα. Βγάλε βόλτα το σκύλο σου, κάνε ένα περίπατο μέχρι το πάρκο ή ακόμα και γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σου. Αν έχεις αντοχή, βάλε τα αθλητικά σου και πήγαινε για τρέξιμο. Σε κάθε περίπτωση, βγες έξω.

(Photo by Johannes Plenio/Unsplas)

Κάνε yoga

Η δικαιολογία ότι δεν έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο για να κάνεις τέτοια πράγματα είναι απλά… μια δικαιολογία. Δεν θα ξοδέψεις παραπάνω από μία ώρα και έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις και από το σπίτι σου με τη βοήθεια του YouTube. Οι ασκήσεις θα σε κρατήσουν για λίγη ώρα μακριά από το κινητό και το lap top σου και θα σε αναγκάσουν να συγκενρωθείς σε αυτό που είναι σημαντικότερο: στον εαυτό σου.

Ακολούθησε τον κανόνα των 2 λεπτών

Ο κανόνας αυτός λέει πως αν μια εκρεμμότητα θα σου πάρει λιγότερο από δύο λεπτά, τότε ολοκληρωσέ την άμεσα. Έτσι, δεν θα σε βαραίνει μέσα στην ημέρα σου και θα έχεις τον χρόνο αλλά και την συγκέντρωση που χρειάζεσαι για να ανταπέλθεις στο υπόλοιπο της ημέρας σου.

Κανε spa

Ξέρουμε πως αυτό δεν θα σου λύσει κανένα πρόβλημα αλλά σίγουρα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και αυτό είναι το ζητούμενο. Γέμισε τη μπανιέρα σου με άλατα, άναψε κεριά, φτιάξε αστμόσφαιρα, βάλε και μια μάσκα στο πρόσωπο και απόλαυσε για λίγη ώρα την απόλυτη ησυχία. Χωρίς κινητά, χωρίς παρεμβολές και χωρίς να σκέφτεσαι όλα αυτά που σου προκαλούν άγχος.

Πιες καφέ ή τσάι

Κάνε αυτή την καθημερινή ρουτίνα να μοιάζει με ιεροτελεστεία. Φτιάξε τον αγαπημένο σου καφέ ή το τσάι με τη γεύση που σου αρέσει και απόλαυσέ τα χαζέυοντας στο Instagram ή το Pinterest φωτογραφίες, χωρίς να νιώθεις ενοχή.

(Photo by Trent Szmolnik/Unsplash)

Πέρνα μια εβδομάδα χωρίς υποχρεώσεις

Είναι δύσκολο να ανρισταθείς στο κρασί μετά τη δουλειά με τους συναδέλφους αλλά αν περάσεις μια βδομάδα χωρίς να έχεις καμία υποχρέωση στη αντζέντα σου θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Εκμεταλεύσου το χρόνο που έχεις γυρνώντας νωρίς σπίτι να δεις μια σειρά ή ταινία, να μαγειρέψεις κάτι νόστιμο για σένα και τελικά για να κοιμηθείς νωρίς. Αν το κάνεις για κάποιες μέρες στη σειρά σίγουρα θα σε ανανεώσει.

Όρισε ένα χρόνο για διάλειμμα στη δουλειά

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να δουλεύει 8 συνεχόμενες ώρες χωρίς διάλειμμα. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι παραγωγικός. Βρες, λοιπόν, μια στιγμή μέσα στην ημέρα που θα διακόπτεις ό,τι κάνεις για να πάρεις ανάσα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πας στο κουζινάκι να πάρεις καφέ, θα κατέβεις για ένα τσιγάρο ή απλά θα σηκωθείς με κάποια αφορμή, για να φύγει το βλέμμα σου απο την οθόνη του υπολογιστή.

Κράτα ημερολόγιο

Μπορεί να μην είσαι τύπος που του αρέσει να γράφει αλλά αν για πέντε λεπτά κάθε μέρα καταγράφεις τις σκέψεις σου σε ένα τετράδιο θα σε βοηθήσει να εκτονωθείς. Δεν χρειάζεται να εκφραστείς σαν λογοτέχνης αρκεί να βγάλεις από μέσα σου τις σκέψεις σου. Μπορείς να το κάνεις το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο για να κοιμηθείς πιο ήρεμη.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να κάνει κάτι διασκεδαστικό

Αν είσαι εργασιομανής και το μυαλό σου δεν σταματά ποτέ να σκέφτεται τις εκρεμμότητες θα ήταν μια καλη ιδέα να βρεις να κάνεις κάτι που θα είναι μόνο για διασκέδαση. Πήγαινε για χορό, δες μια ταινία στον κινηματογράφο ή βγες για ποτό με φίλους. Αρκεί να μην αφορά τίποτα από αυτά κάποιο από τα κομμάτια της δουλειάς σου που πολλές φορές σου προκαλούν άγχος.

(Photo by David Lezcano/Unsplash)

Διάβασε ένα βιβλίο που σου αρέσει

Ένας τρόπος να ξεφύγεις από την πραγματικότητα είναι σίγουρα το διάβασμα. Αν βρεις το βιβλίο που σου αρέσει, θα καταφέρεις για την ώρα που θα επιλέξεις να το κρατήσεις στο χέρι σου να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένη σε αυτό.  Για λίγο θα ξεχάσεις τη δική σου ζωή και θα ζεις αυτή του βιβλίου για αυτό επίλεξε με σοφία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below