Για κάποιους, το φθινόπωρο είναι μια λιγότερο ελκυστική εποχή του χρόνου αφού λατρεύουν τις υψηλές θερμοκρασίες, τις δραστηριότητες στη φύση, τη θάλασσα, τους καλοκαιρινούς προορισμούς. Για κάποιους άλλους το φθινόπωρο ισοδυναμεί με την πιο γοητευτική εποχή του χρόνου, εκείνη που δημιουργεί μια ελαφριά, εθιστική, μελαγχολία και η πιο αποτελεσματική τακτική για να ξεπεραστεί είναι η ονειροπόληση. Όταν η θερμοκρασία πέφτει και ο οργανισμός χρειάζεται ακόμη περισσότερο την ευεργετική μυρωδιά του καφέ για να ανταπεξέλθει, έρχονται μικρά “διαμάντια” στα στενά της Αθήνας τα οποία κρύβουν μεγάλους θησαυρούς. Βιβλιοπωλεία-καφέ με τις ιστορίες τους να σας καλωσορίζουν και τη μυρωδιά του καφέ να σας αγκαλιάζει όσο απολαμβάνετε το διάβασμα του νέου αγαπημένου σας βιβλίου. Βρείτε παρακάτω τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας μαζί με το μυθιστόρημά σας.

Poems and Crimes

To κτίριο των εκδόσεων Γαβριηλίδης βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Η μονοκατοικία που χρονολογείται από το 1850 ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει τις εκδόσεις ενώ οι μαρμάρινες ποτίστρες των αλόγων που βρίσκονταν στο σταύλο του ισόγειου έχουν παραμείνει άθικτες. Εδώ, ο αναγνώστης μπορεί να απολαύσει τον καφέ του διαβάζοντας κάποιο από τα βιβλία που θα βρει πάνω στο τραπέζι, να περάσει την ώρα του παρατηρώντας την κίνηση στο βιβλιοπωλείο ή προς τις μεσημεριανές ώρες να απολαύσει ένα ελαφρύ γεύμα.

Read Joan Fontaine GIF by Warner Archive - Find & Share on GIPHY

Pick a Book

Τα δυτικά προάστια απέκτησαν το δικό τους στέκι (ανά)γνώσης όπου μπορείτε να βυθιστείτε ανενόχλητοι στο βιβλίο σας όσο απολαμβάνετε τον καφέ σας. Το Pick a Book είναι μια νέα άφιξη στην Πετρούπολη, με έμφαση στα δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους. Στον πολυχώρο του μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας διαβάζοντας όσο τα παιδιά σας παρακολουθούν κάποιο από τα events που διοργανώνουν οι ιδιοκτήτες σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, παιδαγωγούς κ.α. για την ψυχαγωγία των παιδιών.

 

 

 

 

 

 

Booktalks

Ένας χώρος γεμάτος βιβλία, χαμόγελα, περισυλλογή, παρέες και καφέ, έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια στα νότια προάστια. Το βιβλιοπωλείο-καφέ Booktalks λειτουργεί από το 2013 στο Παλαιό Φάληρο και συστεγάζει την αγάπη των ιδιοκτητών του για τα βιβλία και τον καφέ, μαζί με 2 λέσχες ανάγνωσης και πολλά λογοτεχνικά δρώμενα.

Read Classic Film GIF by Film Society of Lincoln Center - Find & Share on GIPHY

Εναστρον

Στη Σόλωνος, μπορείτε να βρείτε το καφέ και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Έναστρον, όπου μπορείτε να απολαύσετε σπιτικό κέικ και καφέ μαζί με το διάβασμά σας ή ακόμη και ένα ελαφρύ ποτό νωρίς το απόγευμα μετά την εργασία σας. Εδώ επίσης θα ανακαλύψετε και διάφορα εργαστήρια δημιουργικής γραφής καθώς και λέσχη ανάγνωσης ενώ είναι πολύ πιθανό να πετύχετε κάποια βιβλιοπαρουσίαση κατά τη επίσκεψή σας.

Women Studying GIF by US National Archives - Find & Share on GIPHY