Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποτελεί πλέον αγαπημένο προορισμό για τους επισκέπτες της Αθήνας, ανάμεσα σε πολλά κλασικά ορόσημα. Τώρα όμως οι απαιτητικοί ταξιδιώτες έχουν έναν ακόμα λόγο να το βάλουν στο πρόγραμμά τους: για να δειπνήσουν στο εστιατόριο Delta, που σύμφωνα μάλιστα με μια νέα λίστα του «Forbes» θεωρείται ένα από τα δέκα πιο κουλ στον κόσμο για το 2022.

Με επικεφαλής τους σεφ Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαριά, η πρόσφατη άφιξη στο ΚΠΙΣΝ προσφέρει τρία μενού υψηλής γαστρονομίας, για κρεατοφαγία, χορτοφαγία και vegan διατροφή.

Όπως μας το συστήνει το «Forbes»: «Μπροστά στη θάλασσα, όπου γράφτηκε ιστορία, και μόνο λίγα λεπτά μακριά από την Ακρόπολη, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, στο εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στεγάστηκε ένας νέος πρέσβης της παγκοσμίως αγαπημένης ελληνικής κουζίνας. Η εξαιρετικά δημιουργική και καινοτόμος νέα ομάδα εστιάζει σε τοπικές, ωμές πρώτες ύλες και μικρούς παραγωγούς. Εφαρμόζουν μεθόδους μαγειρικής που πηγάζουν από την αρχαία Ελλάδα και τις μεταφράζουν στην τέχνη του fine dining. Η βιωσιμότητα, η εποχικότητα, η παράδοση, η γεύση και η μινιμαλιστική τελειότητα είναι οι βασικοί πυλώνες όπου χτίστηκε αυτός ο μοντέρνος ναός της γαστρονομίας, όπου η σεμνότητα μετατρέπεται σε μεγαλείο».

Δείτε το εστιατόριο Delta:

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below