Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ανακοίνωσαν την αναβολή του εν μέσω ανησυχιών για το κορωνοϊό, μετά τη διακοπή πολλών άλλων γεγονότων σε όλο τον κόσμο. «Αυτή τη στιγμή της παγκόσμιας κρίσης της υγείας», λέει η ανακοίνωση, «οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα του COVID-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ασθένεια».

Επί του παρόντος, η νέα ημερομηνία για το φεστιβάλ δεν επιβεβαιώνεται, με διάφορες επιλογές υπό εξέταση. Η βασική επιλογή είναι απλώς να προγραμματιστεί το φεστιβάλ στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου (από τις ημερομηνίες που είχαν προγραμματιστεί από τις 12 Μαΐου έως τις 23 Μαΐου).

Η επιβεβαίωση θα έρθει «μόλις η γαλλική και διεθνής κατάσταση υγείας θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την πραγματική πιθανότητα», λένε οι διοργανωτές.

Η αναβολή του ετήσιου κινηματογραφικού φεστιβάλ ακολουθεί την ακύρωση του SXSW, όπου πολλοί κινηματογραφιστές – καθώς και μουσικοί, καλλιτέχνες και ντόπιοι – αισθάνονται τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Τα μουσικά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Coachella και του Glastonbury, έχουν επίσης ακυρωθεί.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below