Όσο ζεν ή control freak και να είσαι μερικές φορές οι ορμόνες σου «εκείνες τις μέρες του μήνα» αναλαμβάνουν τα ηνία και είναι ικανές να σε μετατρέψουν στον πιο ευαίσθητο, ευέξαπτο και παρανοϊκό άνθρωπο του κόσμου.

Ευτυχώς, υπάρχει μία εφαρμογή που σαν άλλη Άση Μπίλιου, μπορεί να προβλέψει τις διάφορες μεταπτώσεις τις ψυχολογίας σου με βάση όχι τον αστρολογικό σου χάρτη, αλλά τον εμμηνορυσιακό σου κύκλο.

Φυσικά και αναφερόμαστε στην εφαρμογή Hormone Horoscope, την οποία έχουμε πια όλες στο κινητό μας, για να διαβάζουμε κάθε μέρα έγκυρες προβλέψεις για τη διάθεσή, τα επίπεδα ενέργειας και τις λιγούρες μας, αλλά και τις… ερωτικές μας διαθέσεις.

Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή, η οποία μάλιστα βασίζεται σε αποτελέσματα πληθώρας ερευνών, που ανακάλυψαν ότι η διάθεση των γυναικών επηρεάζεται από το πώς αυξομειώνονται τα επίπεδα οιστρογόνου, τεστοστερόνης και προγεστερόνης καθόλη τη διάρκεια του μηνιαίου κύκλου τους.

Για παράδειγμα, εάν είσαι στην πρώτη μέρα της πρώτης εβδομάδας του κύκλου σου, «τα επίπεδα οιστρογόνου πιθανότατα θα έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να παρατηρείς μια σημαντική αύξηση της σωματικής σου δύναμης, αλλά και μια βελτίωση της εγκεφαλικής σου λειτουργίας». Η εφαρμογή επίσης προτείνει ποια σχέδια να ακολουθήσεις την εκάστοτε μέρα και ποια να αφήσεις για αργότερα. «Εάν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής -όπως το να ξεκινήσεις γυμναστήριο, να κόψεις το κάπνισμα ή να σταματήσεις να τρως ανθυγιεινά- σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα για να προσθέσεις τον στόχο αυτό στη λίστα σου», διαβάζουμε στην εφαρμογή.

Εκεί θα βρεις επίσης και χρήσιμες συμβουλές για το πώς να κάνεις κάθε μέρα καλύτερη (προσθέτοντας στη διατροφή σου, για παράδειγμα, τροφές με συγκεκριμένες βιταμίνες), αλλά και ενδιαφέροντα fun facts.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below