Οι Χρυσές Σφαίρες για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού νοιάζονται έμπρακτα για την παγκόσμια βιωσιμότητα. Την Πέμπτη, ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής θα σερβίρουν ένα εξ ολοκλήρου φυτικό γεύμα, για πρώτη φορά στην 77χρονη ιστορία τους.

«Η κλιματική αλλαγή και κρίση μας περιβάλλει και το σκεφτόμασταν για το νέο χρόνο και τη νέα δεκαετία. Έτσι, ξεκινήσαμε να το συζητάμε μεταξύ μας για το τι μπορούμε να κάνουμε για στείλουμε ένα μήνυμα. Δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο με ένα γεύμα, αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε μικρά βήματα για να βοηθήσουμε στην ευαισθητοποίηση. Το φαγητό που τρώμε, ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζεται, μεταλλάσσεται και διατίθεται, όλα αυτά συμβάλλουν στην κλιματική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της χολιγουντιανής Ένωσης Ξένου Τύπου Lorenzo Soria.

Σύμφωνα με τον Matthew Morgan, τον executive chef του Beverly Hilton, το σχέδιό τους δεν ήταν εξαρχής αυτό. Ενημερώθηκε σχετικά λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όταν ήδη είχαν φτιάξει ένα μενού με ψάρι. Με τις αλλαγές όπως συντελέστηκαν, οι φετινοί προσκεκλημένοι θα απολαύσουν κρύα σούπα από κίτρινα πατζάρια με τοπικά μυρώνια και αμάρανθο για ορεκτικό και ένα κυρίως που θα περιλαμβάνει ριζότο με άγρια και king oyster μανιτάρια που μοιάζουν με χτένια, βλαστούς από ψητά λαχανάκια βρυξελλών, μπιζέλια και στρογγυλά καρότα. Το επιδόρπιο θα είναι τούρτα όπερα.


Αναφορικά με το αλκοόλ, οι διοργανωτές θα επιμείνουν… Moët & Chandon που ευτυχώς είναι vegan friendly, σε αντίθεση με άλλες σαμπάνιες, ενώ θα συνεργαστεί επίσης και με την Icelandic Glacial για να προσφέρει νερό μόνο σε γυάλινα μπουκάλια.