Αν είσαι από εκείνες που λατρεύεις το φθινόπωρο και ανυπομονείς για τις πρώτες δροσερές μέρες που σε βάζουν στην κουζίνα σου με άλλη διάθεση, τότε αυτή η συνταγή βελουτέ κολοκυθόσουπας, είναι αυτό που χρειαζόσουν. Ο Τάσος Αντωνίου, δημιουργός του mamapeinao, μοιράζεται με τις αναγνώστριες του Marie Claire, την ωραιότερη και πιο εύκολη συνταγή κολοκυθόσουπας.

Υλικά

2 κ.γλ. ελαιόλαδο

2  κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα

500 κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/2 φλιτζ. γάλα με λίγα λιπαρά

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):

2 κ.γλ ελαιόλαδο

μερικούς σπόρους κολοκύθας ή 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την κολοκύθα και το σκόρδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό διαλυμένο σε ζεστό νερό και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρουν βράση καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Κατόπιν πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Εναλλακτικά, πολτοποιούμε με το σταθερό μπλέντερ. πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο και σπόρους κολοκύθας ή εναλλακτικά με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό.

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 35 λεπτά

Για 4 μερίδες