Τα resistance bands ή αλλιώς τα λάστιχα αντίστασης σε βοηθούν να χτίσεις μυς, χωρίς να χρειαστεί να επενδύσεις σε πολύ ακριβά όργανα γυμναστικής. Όμως, όπως κάθε μηχάνημα ή εξάρτημα γυμναστικής θέλουν και αυτά φροντίδα και καθάρισμα για την αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι το υλικό κατασκευής των bands. Αν είναι υφασμάτινα, τότε μπορείς να τα βάλεις σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και ελάχιστη ποσότητα απορρυπαντικού. Αφού μουλιάσουν για λίγη ώρα, τα τρίβεις απαλά και τα ξεβγάζεις. Χωρίς να τα στύψεις δυνατά, τα απλώνεις και τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά.

Για τα latex bands μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία, αντικαθιστώντας το απορρυπαντικό με σαπούνι για τα πιάτα ή τα χέρια.

Πώς θα διατηρήσεις τα bands καινούρια για περισσότερο

Αν θέλεις να διατηρήσεις την καλή φόρμα των bands σου για αρκετό καιρό, το απλό πλύσιμο δεν αρκεί. Για να τα γλιτώσεις από σπασίματα απόφυγε την επαφή τους με τις υψηλές θερμοκρασίες και το φως του ήλιου. Επίσης, προσπάθησε να τα αποθηκεύεις καθαρά και στεγνά και να μην τοποθετείς πάνω τους βαριά αντικείμενα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below