Οι γιατροί στις Βρυξέλλες θα μπορούν να συνταγογραφούν επισκέψεις σε μουσεία ως μέρος μιας τρίμηνης δοκιμαστικής θεραπείας έναντι του άγχους που προκάλεσε η κατάσταση με την πανδημία.

Η νέα πρωτοβουλία θα εφαρμοστεί πιλοτικά με τους ασθενείς που περιθάλπτονται στο νοσοκομείο Brugmann να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δωρεάν επισκέψεις σε 5 δημόσια μουσεία στην πόλη, των οποίων οι εκθέσεις θα έχουν ως θέμα από τη μόδα μέχρι τα λύματα.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν έναν χρόνο μετά. Για να είναι επιτυχές το εγχείρημα θα πρέπει να απαλύνονται τα συμπτώματα του burnout και άλλων μορφών ψυχιατρικής δυσχέρειας. Τα ιδρύματα που θα συμπεριληφθούν στο πρότζεκτ είναι τα μουσεία στην Πλατεία Grand Place, Fashion and Lace στη Rue de la Violette, Sewer museum by Midi railway station και Manneken-Pis’s Wardrobe, όπως και το Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης στην Πλατεία Sainte-Catherine.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Guardian, την ενέργεια αυτή εμπνεύστηκαν από ένα σχήμα στο Κεμπέκ του Καναδά, όπου οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν σε ασθενείς μέχρι 50 επισκέψεις σε μουσεία τον χρόνο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ευελπιστούν πως στην πρωτοβουλία θα λάβουν μέρος με τον καιρό και πολλοί ιδιωτικοί φορείς.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below