Μια ιστορία οικογενειακών διακοπών που δεν πήγε καθόλου καλά μοιράστηκε μια από τις πρωταγωνίστριές της στο Reddit, που αναρωτήθηκε στον τίτλο της ανάρτησής της «Είμαι καθ***ι;». Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η συνύπαρξη της νέας, μεικτής οικογένειάς της με τη 15χρονη κόρη της στο resort εξελίχθηκε τόσο άσχημα, ώστε την έβαλε τιμωρία να μη βγαίνει από το ξενοδοχείο.

«Στην αρχή των διακοπών, στο αεροπλάνο, η κόρη μου έμαθε στον σύζυγό μου πώς να παίζει sudoku. Αυτό που δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνος ήταν ότι αυτή έπαιζε sudoku για μήνες. Έβαλε στοίχημα ότι αν τελείωνε το δυσκολότερο επίπεδο πρώτη, αυτός θα έπρεπε να της αγοράσει wifi για την πτήση. Αν εκείνος κέρδιζε πρώτος, αυτή θα μοιραζόταν το κρεβάτι της με τη μικρότερη κόρη του στις διακοπές (που κλωτσάει όταν κοιμάται). Τον κέρδισε και τον ενοχλούσε συνέχεια μέχρι που της αγόρασε wifi».

«Στην αρχή των διακοπών, στο αεροπλάνο, η κόρη μου έμαθε στον σύζυγό μου πώς να παίζει sudoku. Αυτό που δεν είχε συνειδητοποιήσει εκείνος ήταν ότι αυτή έπαιζε sudoku για μήνες. Έβαλε στοίχημα ότι αν τελείωνε το δυσκολότερο επίπεδο πρώτη, αυτός θα έπρεπε να της αγοράσει wifi για την πτήση».

Όπως πρόσθεσε η μαμά, η ανταγωνιστική συμπεριφορά της κόρης της συνεχίστηκε στις διακοπές. Για παράδειγμα, προκάλεσε τον πατριό της να κάνουν αγώνες ταχύτητας στην ξηρά και στην πισίνα – εκ του ασφαλούς, τουλάχιστον στην τελευταία περίπτωση, καθώς η έφηβη έκανε κολύμβηση από δύο ετών. Όποτε κέρδιζε, του ζητούσε να την επιβραβεύει με δώρα από το resort και τοπικά καταστήματα.

«Ο σύζυγός μου γινόταν έξω φρενών που έχανε και οι θετές κόρες μου αναστατώνονταν όποτε αγόραζε δώρα στην κόρη μου και όχι σε εκείνες, οπότε της είπα ότι είτε θα σταματούσε να τον ανταγωνίζεται είτε θα τον άφηνε να κερδίσει» όπως έγραψε η μητέρα.

«Η κόρη μου του είπε ότι δεν της επέτρεπα να συνεχίζει να παίζει μαζί του επειδή αυτός δεν άντεχε να χάνει. Άρχισαν να τσακώνονται και της είπα ότι αν δεν σταματούσε, θα έμπαινε τιμωρία και θα περνούσε στο ξενοδοχείο τις υπόλοιπες διακοπές (είχε απομείνει κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα σε εκείνη τη φάση). Αποφάσισε να με δοκιμάσει, οπότε έμεινα συνεπής σε ό,τι είχα πει και πλέον, τις ώρες που βγαίναμε έξω, εκείνη έμεινε στο resort».

«Άρχισαν να τσακώνονται και της είπα ότι αν δεν σταματούσε, θα έμπαινε τιμωρία για τις υπόλοιπες διακοπές (είχε απομείνει κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα σε εκείνη τη φάση). Αποφάσισε να με δοκιμάσει, οπότε έμεινα συνεπής σε ό,τι είχα πει και πλέον, τις ώρες που βγαίναμε έξω, εκείνη έμεινε στο resort».

Όταν γύρισαν σπίτι, η κόρη της είπε στον βιολογικό πατέρα της για την τιμωρία. «Τώρα είναι έξω φρενών μαζί μου που την άφηνα στο ξενοδοχείο και την απέκλεισα από τις διακοπές επειδή ο σύζυγός μου δεν συμπεριφερόταν ως ενήλικας. Του είπα ότι είχα προειδοποιήσει την κόρη μου να σταματήσει να κάνει ό,τι έκανε. Πλέον την έχει υποχρεώσει να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα επιμέλειας (είχαμε συμφωνήσει να την έχω κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, αλλά μέχρι τώρα στην πράξη πηγαινοερχόταν όποτε ήθελε εκείνη) και απειλεί να πάμε στο δικαστήριο για τη διατροφή του παιδιού».

Ως απάντηση, ένας χρήστης τής έγραψε: «Αρχικά, σκεφτείτε ότι ο σύζυγός σας δεν αντέχει να χάνει. Ελάτε τώρα, μεγάλος άνθρωπος είναι, ας συμπεριφερθεί ως ενήλικας. Δεύτερον, θα μπορούσατε να το χειριστείτε καλύτερα με τις θετές κόρες σας. Αν αυτό ήταν άδικο, γιατί δεν προτείνατε ο σύζυγός σας να παίρνει δώρα σε όλα τα παιδιά όποτε κέρδιζε η κόρη σας;». Ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Γιατί αντιμετωπίζετε τον σύζυγό σας σαν να είναι ένα ακόμα από τα παιδιά και περιμένετε από την κόρη σας να υποχωρήσει στα συναισθήματά του αφήνοντάς τον να κερδίζει; Απλά πείτε του να σταματήσει να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της και προχωρήστε».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below