«Είναι εδώ η Άντζελα;»: Αυτή η φαινομενικά κοινή ατάκα εκπέμπει, στην πραγματικότητα, SOS: Πρόκειται για μια κωδική φράση που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε γυναίκα σε μπαρ, κλαμπ ή άλλο νυχτερινό κέντρο νιώθει να απειλείται. Ξεκίνησε από την καμπάνια «Ask Angela» της Βρετανίας, αλλά έχει αρχίσει να διαδίδεται και σε άλλες χώρες.

Ένας πορτιέρης σε μπαρ, ο Adam Porter, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Liverpool Echo», είπε ότι πολλές γυναίκες τού έχουν πει αυτή τη φράση από τότε που έπιασε δουλειά, πέντε μήνες πριν. «Ουσιαστικά, είναι σαν να μου λένε: Μπορείς να έχεις το νου σου σε αυτό τον τύπο, που με κάνει να νιώθω άβολα; Ακούω αυτή τη φράση τουλάχιστον μία φορά μέσα στο ίδιο βράδυ, πιθανόν και τρεις ή τέσσερις. Αν μου πουν “με χούφτωσε”, πετάμε τον τύπο έξω. Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση οποιουδήποτε ανάρμοστου αγγίγματος».

Τι είναι η καμπάνια

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, όποιος θαμώνας σε μπαρ, λέσχη και άλλες επιχειρήσεις του Λονδίνου αισθάνεται ανασφαλής, ευάλωτος ή να απειλείται, μπορεί να αναζητήσει διακριτικά βοήθεια πλησιάζοντας κάποιον από το προσωπικό και ζητώντας την «Άντζελα». Τότε εκείνος μπορεί να τον βοηθήσει φέρνοντάς τον σε επαφή με έναν φίλο του, καλώντας ταξί για λογαριασμό του, καταφεύγοντας στο προσωπικό ασφαλείας του μπαρ ή ακόμα και στην αστυνομία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below