Υπάρχουν κάποιες σχέσεις που από την αρχή μάς κάνουν να νιώθουμε ότι προορίζονται να μακροημερεύσουν, ίσως ακόμα και να εξελιχθούν σε σχέσεις ζωής, και άλλες όπου αισθανόμαστε ότι κάτι μάς φταίει, έστω κι αν δεν είμαστε να περιγράψουμε ακριβώς τι είναι αυτό.

Όταν μια σχέση δεν έχει τις προοπτικές να κρατήσει, συχνά τα σημάδια βρίσκονται μπροστά μας αλλά μπορεί εμείς, από το φόβο, π.χ., ότι θα μείνουμε μόνοι ή το ερωτικό πάθος μας για κάποιον, να μη θέλουμε να τα δούμε. Η ψυχολόγος Αγγελική Τσαρδούλια, ωστόσο, σε νέα ανάρτησή της στο Instagram παρουσιάζει τα σημάδια μιας σχέσης που από την αρχή έχει προβλήματα:

1. Από την αρχή ο ένας τάζει απίστευτα πράγματα στον άλλο, προκειμένου να τον κάνει να επενδύει περισσότερο συναισθηματικά. Του δίνει το ερέθισμα να κάνει όλη τη «δουλειά».

2. Ο ένας κάνει περισσότερες υποχωρήσεις από τον άλλο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισορροπία. Είναι OK να μη θέλει να σου προσφέρει όσα προσφέρεις εσύ, όμως όταν προσφέρεις μόνο εσύ, κάποια στιγμή σού αδειάζει τα ψυχικά αποθέματα. Δεν μπορείς να αλλάξεις τον άλλο, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που λειτουργείς εσύ!

3. Δεν υπάρχει επαρκής επικοινωνία μεταξύ σας, με αποτέλεσμα να βγάζει το φίδι από την τρύπα ο ένας από τους δύο! Συχνά το άλλο άτομο για να αποφύγει τον επερχόμενο καβγά συνηθίζει να θυμώνει ή να αποφεύγει εντελώς τον άλλο, πράγμα που δεν βοηθάει στην επίλυση των ουσιωδών ζητημάτων.

4. Η στασιμότητα είναι το μεγαλύτερο δηλητήριο! Αν δεν σε υποστηρίζει ο σύντροφός σου να προοδεύεις και να τολμάς το επόμενο βήμα τότε ποιος;;; Χρειάζεσαι ένα σύμμαχο, να σου δίνει δύναμη και να στηρίζει τις προσπάθειές σου, να χαίρεται με τις χαρές σου, όχι ένα εμπόδιο στην προσωπική σου ανάπτυξη!

5. Οι διαφορετικές κατευθύνσεις, οι διαφωνίες σε ζητήματα καθημερινότητας, και η έλλειψη ενσυναίσθησης μπορούν να δημιουργήσουν δυσκολία στο συμβιβασμό, δυσαρέσκεια, τύψεις ή και να φέρει στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα.

Δείτε την ανάρτηση:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below