Λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της ταινίας Poor Things, ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στο σινεμά με το Kinds of Kindness, το οποίο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών και απέσπασε καλές κριτικές.

Instagram.com/emmagemstone

Όπως μεταδίδει το AP News, η Emma Stone, που πρόσφατα αποκάλεσε τον Λάνθιμο «μούσα» της, μίλησε σε δημοσιογράφους μαζί με τον σκηνοθέτη για τη συνεργασία, τη σχέση τους και τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν μαζί για τη δημιουργία του Kinds of Kindness, με το οποίο ο σκηνοθέτης επιστρέφει στις δημιουργικές του ρίζες και το weird wave cinema.

«Έχουμε μία εξαιρετική σχέση. Έχει εξελιχθεί με τον καιρό», δήλωσε ο Λάνθιμος, ο οποίος τόνισε ότι επιστρέφει στο αρχικό υλικό με το οποίο ασχολιόταν ως σκηνοθέτης, ενώ η Stone συμπλήρωσε ότι «Απλά αγαπάμε να δουλεύουμε μαζί».

Η Emma Stone δήλωσε ότι η σχέση της με τον Λάνθιμο δεν είναι τόσο διαφορετική από αυτήν που έχει με τον Nathan Fielder, τον κωμικό με τον οποίο συνεργάστηκαν για τη σειρά The Curse.

«Δεν το λέω αυτό με ελαφριά καρδιά, αν και ξέρω ότι είναι εύκολο να χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη και να μην ισχύει: Είναι και οι δύο ιδιοφυίες. Νομίζω βγαίνει από μέσα τους. Δεν μπορεί να διδαχτεί ή να περιγραφεί. Είναι απλά ένας τρόπος για να βλέπεις την κοινωνία και τους ανθρώπους. Και τους δύο τους τραβάνε ερωτήσεις όπως γιατί είναι έτσι οι κοινωνικές δομές, γιατί έχουμε αυτούς τους κανόνες, πώς πρέπει να λειτουργούμε μέσα σε αυτούς».

Η Emma Stone είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Λάνθιμο πάνω σε υλικό που θύμιζε τις παλιές του ταινίες.

«Επιτέλους είχα την ευκαιρία να είμαι αυτή η εκδοχή στο μυαλό του Γιώργου. Πριν τον συναντήσω, φυσικά, μόνο αυτές τις ταινίες είχα δει».

Ο Γιώργος Λάνθμος σκόπευε να γυρίσει το Kinds of Kindness, του οποίου το σενάριο ανήκει στον Ευθύμη Φιλίππου, πριν το Poor Things, αλλά τελικά το έκανε μετά, τη μεγάλη χρονική περίοδο που η ταινία βρισκόταν στο post production, εξαιτίας της πληθώρας των ειδικών εφέ της.

Ο σκηνοθέτης ανέφερε πως εμπνεύστηκε σχετικά από τον Καλιγούλα του Αλμπέρ Καμύ και το concept του ελέγχου ενός άνδρα πάνω στις ζωές πολλών, κάτι που το ανήγαγε σε πιο προσωπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την Emma Stone, η νέα ταινία γυρίστηκε πολύ γρήγορα γιατί κανείς δεν ήξερε τι θα συνέβαινε μετά το Poor Things και οι δυο συνεργάτες συζητούσαν κάθε μέρα για την πρόοδό της. Ο Λάνθιμος θεωρούσε πως επρόκειτο για «καταστροφή» και η Stone έλεγε πως συμφωνούσε μαζί του, ενώ τελικά είπε πως εκείνη αισθανόταν ελεύθερη και ευτυχισμένη στα γυρίσματα, καθώς εκτός των άλλων πίστευε ότι όλοι θα αγαπήσουν αυτή την ταινία.

Δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε αν το Kinds of Kindness θα έχει την ίδια επιτυχία με το Poor Things, ωστόσο ένα είναι σίγουρο: Η συνεργασία ανάμεσα στην 35χρονη ηθοποιό και τον 50χρονο σκηνοθέτη θα συνεχιστεί με την ταινία Bugoniaόπου η Stone θα υποδυθεί μια γυναίκα που απάγεται γιατί κάποιοι τη θεωρούν επικίνδυνη εξωγήινη.

Η ίδια δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στις Κάννες ότι δεν συνδέει τα project όπου συμμετέχει με πολιτικούς σκοπούς σαν ακτιβίστρια, αλλά είναι φεμινίστρια και της αρέσει να παίζει σε ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below