Ήταν 31 Αυγούστου του 1997 όταν η αγαπημένη πριγκίπισσα των Βρετανών, Diana, άφηνε την τελευταία της πνοή στη γέφυρα Ντ’ Αλμά του Παρισιού, σε ηλικία 36 ετών.

Μια ιστορία που ήρθε στο φως εδώ και λίγο καιρό μέσω ενός video στο Youtube δείχνει γιατί η Lady D ήταν και παραμένει η πιο διάσημη και αγαπητή royalty.

Τον Σεπτέμβριο του 1996, έναν χρόνο πριν φύγει η ίδια από τη ζωή, η πριγκίπισσα Diana βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Λίμνη, στην Εύβοια για να παραστεί στην κηδεία του νεαρού Γιάννη Καλυβιώτη.

Getty Images

Η φιλία τους είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν ο 27χρονος πάσχοντας από κυστική ίνωση, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Royal Brompton του Λονδίνου.

Ο Γιάννης, ένας δικηγόρος σε άσκηση, μεταφέρθηκε στο Λονδίνο το 1995, όπου και έμεινε 18 μήνες για θεραπεία. Η πριγκίπισσα Diana τον συνάντησε σε μία από τις πολλές επισκέψεις που έκανε συχνά στα νοσοκομεία της πόλης. Λέγεται, πως συγκινήθηκε αμέσως από τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά του να παλέψει την ασθένεια. Μάλιστα, τον κάλεσε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για φαγητό, όταν θα γινόταν καλά.

Getty Images

Δυστυχώς, ο νεαρός Γιάννης δεν τα κατάφερε. Η πριγκίπισσα Diana, όμως, δεν τον ξέχασε της και έτσι βρέθηκε το 1996 στην Εύβοια, στην τελετή ταφής του φίλου της. Για να παρευρεθεί στην κηδεία πέταξε από τη Βρετανία με το ιδιωτικό τζετ του εφοπλιστή Λαιμού στην Αθήνα και από εκεί οδικώς έφτασε στην Εύβοια.

Πρώτα βρέθηκε στο σπίτι του Γιάννη Καλυβιώτη και στη συνέχεια, μαζί με την οικογένειά και τους συγχωριανούς του, έφτασε στο νεκροταφείο του χωριού. Κάθισε με τα αδέρφια και τη μητέρα του Γιάννη, αλλά και την Αγγλίδα νοσοκόμα που τον φρόντιζε στο Λονδίνο.

via Getty Images

Καθ’ όλη τη διάρκεια του μυστηρίου συνοδευόταν από τον μακαριστό μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον νεαρό στο Λονδίνο. Ο μητροπολίτης δήλωσε στην κηδεία: «Ο Θεός την έστειλε αυτή τη δύσκολη ώρα για να δώσει κουράγιο στην οικογένεια του Γιάννη».

Δείτε το video 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below