Μια από τις τελευταίες γκέισες που έχουν απομείνει στο Τόκιο μάς συστήνει το National Geographic μέσα από τις φωτογραφίες της Noriko Hayashi. Σε μια νέα ανάρτησή του στο Instagram, μας παρουσιάζει την 82χρονη Ikuko Akasaka, γκέισα εδώ και 64 χρόνια, στην καθημερινή της ιεροτελεστία μακιγιάζ, διάρκειας 20 λεπτών.

Όπως εξηγεί το μέσο, απλώνει σε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό της μια λευκή πάστα (λευκή πούδρα με νερό) με ειδικά βουρτσάκια, μέχρι να κάνει το δέρμα της να δείχνει πιο απαλό. Ολοκληρώνει την εμφάνισή της προσθέτοντας κόκκινο χρώμα όχι μόνο στα χείλη, αλλά επίσης στο περίγραμμα των ματιών και στα φρύδια της.

Όταν πρωτοξεκίνησε υπήρχαν πάνω από 400 γκέισες στην περιοχή της, αλλά σήμερα έχουν απομείνει μόλις 20. Η ίδια ωστόσο θέλει να εκπαιδεύσει τις νέες γυναίκες στην τέχνη και τις παραδόσεις της. Και αποκαλύπτει τα δικά της μυστικά υγείας και μακροζωίας: «Να έχεις επιθυμία για ζωή και να δείχνεις ευγνωμοσύνη στους άλλους. Κάθε στιγμή θέλω να μαθαίνω καινούρια πράγματα και να τελειοποιώ την τέχνη μου για να γίνομαι καλύτερη γκέισα. Αν μισείς τους άλλους, δεν μπορείς να ζήσεις. Έγινα αυτό που έγινα χάρη στους ανθρώπους που με υποστήριξαν. Αντί να παραπονιέμαι, είμαι ευγνώμων για ό,τι έχω».

Δείτε την ανάρτηση:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below