Το πρώτο δείγμα που μας είχε δώσει τον περασμένο μήνα η Beyonce από το νέο της άλμπουμ, μας προϊδέασε για μία δουλειά γεμάτη δυνατά μηνύματα, πρωτότυπες μουσικές και τραγούδια που θα μας ξεσηκώσουν.

Το “Break My Soul”, όπως ονομάζεται το single περιλαμβάνει δείγματα της επιτυχίας του 1993 του Robin S “Show Me Love” και του Big Freedia “Explode” και πολλοί το συνέδεσαν με τη «γενιά της παραίτησης», αφού οι στίχοι του μιλούν για έναν άνθρωπο που άφησε τη δουλειά του για να βρει έναν νέο σκοπό.

«Μόλις παραιτήθηκα / Θα βρω νέο σκοπό / Με ξεθέωσαν καταραμένα / Δουλειά απ’ τις εννιά / Μέχρι μετά τις πέντε». Στίχοι που δεν μας ενθαρρύνουν να παρατήσουμε τη ζωή όπως την ξέρουμε ή να αποσυρθούμε σε κάποιο νησί και να ζούμε τρώγοντας ρίζες, αλλά να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας, κατευθύνοντάς τον προς πιο ευέλικτα μονοπάτια.

Renaissance: Το ολοκληρωμένο άλμπουμ

Σήμερα, κυκλοφόρησε το ολοκληρωμένο άλμπουμ και – όπως όλοι περίμεναν- άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Lemonade”, η Queen Bey κυκλοφόρησε το τελευταίο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “Renaissance”. Το LP των 16 τραγουδιών -το πρώτο μέρος ενός project τριών πράξεων- περιλαμβάνει το single “Break My Soul”, καθώς και τραγούδια με συμμετοχές από τους Jay-Z, Skrillex, 070 Shake, The-Dream, Drake και άλλους.

Έπειτα από τρία χρόνια προετοιμασίας, η Beyonce ηχογράφησε το Renaissance κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Η δημιουργία αυτού του άλμπουμ μου επέτρεψε για να ονειρευτώ και να βρω διέξοδο κατά τη διάρκεια μιας τρομακτικής περιόδου για τον κόσμο», είχε πει η διάσημη τραγουδίστρια για να συνεχίσει:

«Μου επέτρεψε να νιώσω ελεύθερη και περιπετειώδης σε μια εποχή που ελάχιστα πράγματα κινούνταν. Η πρόθεσή μου ήταν να δημιουργήσω ένα ασφαλές μέρος, ένα μέρος χωρίς κριτική. Ένα μέρος για να είμαι ελεύθερη από την τελειομανία και την υπερβολική σκέψη. Ένα μέρος για να φωνάξω, να απελευθερωθώ, να νιώσω την ελευθερία. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι εξερεύνησης».

Η ανακοίνωση πριν από την επίσημη κυκλοφορία

Λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ, η Μπιγιονσέ εξέδωσε μια δήλωση με την οποία ευχαριστούσε τους θαυμαστές της που περίμεναν.

«Έτσι, το άλμπουμ διέρρευσε και εσείς όλοι περιμένατε πραγματικά μέχρι την κατάλληλη ώρα κυκλοφορίας, ώστε να το απολαύσετε όλοι μαζί. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω όλους αρκετά για την αγάπη και την προστασία σας. Σας εκτιμώ που καλέσατε όποιον προσπαθούσε να τρυπώσει στο κλαμπ νωρίτερα. Σημαίνει τα πάντα για μένα. Σας ευχαριστώ για την αμέριστη υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας. Θα πάρουμε το χρόνο μας και θα απολαύσουμε τη μουσική. Θα συνεχίσω να σας δίνω τα πάντα και να κάνω το καλύτερο δυνατό για να σας δώσω χαρά. Σας αγαπώ βαθιά».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below