Κολλητές και αριστούχες φοιτήτριες, η Έιμι και η Μόλι, με τη μύτη χωμένη μονίμως στα βιβλία, ξυπνούν μια μέρα και συνειδητοποιούν πως έφτασαν στη μέρα της αποφοίτησης χωρίς να έχουν χαρεί αυτό που λέμε φοιτητική ζωή.

Όταν διαπιστώνουν ότι οι συμφοιτητές τους τα έχουν καταφέρει εξίσου καλά ζώντας παράλληλα την εξαλλοσύνη των φοιτητικών χρόνων με όλα τα κλισέ που έχουμε δει στις αμερικανικές “κολεγιακές” ταινίες,


τα κορίτσια αποφασίζουν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο προσπαθώντας να χωρέσουν τέσσερα χρόνια διασκέδασης σε ένα μόνο βράδυ. Ακολουθεί το χάος. Και το χάος δεν έχει οδηγίες χρήσεις. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κέιτλιν Ντέβερ  και Μπίνι Φέλντσταϊν, πλαισιωμένες από φρέσκα πρόσωπα όπως η Μπίλι Λουρντ (η κόρη της Κάρι Φίσερ!) και αγαπημένες βετεράνους όπως η Λίζα Κούντροου.

Η σκηνοθέτης της ταινίας Ολίβια Γουάιλντ είχε πολύ συγκεκριμένη άποψη για τα κοστούμια, ήθελε τα κορίτσια να είναι αληθινά ξεχωριστά και ενδυματολογικά. Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα με την Ολίβια και την ενδυματολόγο της ταινίας, Έιπριλ Νάπιερ, να εξηγούν πως τα ρούχα που φορούν οι ηρωίδες, Έχουν σημασία για την εδραίωση των χαρακτήρων.