Η Ίρις Καραγιάν, μία αληθινά ξεχωριστή μορφή του σύγχρονου ελληνικού χορού, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η εξαιρετική χορογράφος και ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού ΖΗΤΑ, με σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Χορού (στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Τέχνες (Master of Arts) με θέμα Παραστατικές Τέχνες και Πολιτισμός στο Goldsmiths College στο Λονδίνο. Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας χορού ΖΗΤΑ.

Φωτ.:Ελισάβετ Μωράκη

Η νέα παραγωγή της, My Mind Like The Sky, θα παρουσιαστεί στις 19, 20, 26 και 27 Δεκεμβρίου 2022 και στη συνέχεια στις 3 & 4 Ιανουαρίου 2023 στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ. Πρόκειται για ένα προσωπικό και υπαρξιακό σόλο, ένα έργο σχεδόν ψυχαναλυτικό, σε μουσική Νίκου Βελιώτη και ερμηνεία της Ιωάννας Παρασκευοπούλου, στενών συνεργατών της Καραγιάν εδώ και μία δεκαετία.

Φωτ.:Ελισάβετ Μωράκη

Το έργο βουτά στο αρχείο της συνεργασίας τους, επισκέπτεται παλαιότερα έργα και επαναδιαπραγματεύεται ενσώματες μνήμες. Ξεκινά ως μια απόπειρα χαρτογράφησης των σκέψεων, των αισθήσεων και των εικόνων που εμφανίζονται και εξαφανίζονται όταν στρέφουμε την προσοχή μας στο παρόν. Είναι αποτέλεσμα της πρακτικής που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας και των προβών, μια πρακτική συλλογής και παράθεσης υλικών και αναφορών, καταγραφής και άρθρωσης ερωτημάτων και έκφρασης της σκέψης και της φαντασίας.

Φωτ.: Ελισάβετ Μωράκη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Ιδέα, σχεδιασμός, κείμενα, χορογραφία: Ίρις Καραγιάν Ερμηνεία, συνεργασία στα κείμενα: Ιωάννα Παρασκευοπούλου Μουσική: Νίκος Βελιώτης
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου Επιμέλεια βίντεο: Όλγα Σφέτσα Φωτογραφίες: Ελισάβετ Μωράκη
Ημερομηνίες παραστάσεων: 19, 20 & 26, 27 Δεκεμβρίου 2022, 3 & 4 Ιανουαρίου 2023 στις 21:00. Διάρκεια: 45’ Τιμή εισιτηρίου: 12 & 8 ευρώ

ΠΛΥΦΑ Κορυτσάς 39, Βοτανικός. Το ταμείο του θεάτρου δεν διαθέτει τερματικό POS.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below