Συναντήθηκα με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο εστιατόριό του, μια ημέρα που ο καιρός ήταν ακριβώς όπως είναι και η ψυχολογία μας αυτή την περίοδο. Μία ήλιος και μία βροχή. Καθίσαμε σε ένα από τα καλύτερα σημεία του Varoulko Seaside, έχοντας ως μοναδική θέα, τι άλλο; Το γαλάζιο νερό. Αυτό που τόσο αγαπά ο ίδιος από μικρός και που όπως περιγράφει στο Μarie Claire, μόνο τα βότσαλα δεν έχει μαγειρέψει από τη θάλασσα.

Τον τελευταίο καιρό ο Λευτέρης Λαζάρου, επιλέγει για τη ζωή και την μαγειρική του το πιο βραβευμένο ελληνικό νερό στον κόσμο, που δεν είναι άλλο από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘEONH, με όνομα εμπνευσμένο από την νεράιδα που προστατεύει την Πηγή Γκούρα από την οποία αναβλύζει.  Πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό, φυσικό μεταλλικό νερό, που έχει πάρει είκοσι τρία διεθνή βραβεία ποιότητας. Αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι ότι εμφιαλώνεται άμεσα, κατευθείαν στην πηγή, χωρίς καμία πρόσμιξη, επιβάρυνση ή διεργασία, σε ένα περιβάλλον μακριά από κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η συζήτηση με τον διάσημο σεφ κινήθηκε γύρω από όλα όσα έχουν ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες αλλά και που θέλουμε να μάθουμε για τον ίδιο: Τις σκέψεις του στο δεύτερο lockdown, την αγάπη του για τη μαγειρική, το φαγητό που τον χαλαρώνει όταν το δημιουργεί, τη στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ στην καριέρα του, αλλά και όλα τα highlights γύρω από τη συνεργασία του με το βραβευμένο ελληνικό νερό, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ.

“Το νερό αυτό το είχα αγαπήσει, πριν καν να μου γίνει πρόταση για συνεργασία και μάλιστα όταν το έβρισκα σε κάποιο μαγαζί ή super market, το αγόραζα κι εγώ. Ήμουν έτοιμος και γνώστης ενός πραγματικά εξαιρετικού νερού κι έτσι όταν μου έγινε η πρόταση τη δέχτηκα πολύ γρήγορα για το γεγονός ότι ερχόμουν να μιλήσω για ένα νερό το οποίο είναι σπουδαίο. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι τόσο βραβευμένο στον κόσμο ένα νερό, όσο το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι ο κόσμος που το γεύτηκε, το αγάπησε από την πρώτη στιγμή… Γιατί είναι ένα νερό που πραγματικά έχει γεύση. Κι επίσης δεν είναι γεώτρισης. Έρχεται από πολύ ψηλά κι από την πηγή Γκούρα, φτάνει στο εργοστάσιο στη Βατσουνιά με πολύ φυσικό τρόπο. Δηλαδή φιλτράρεται κι εμφιαλώνεται στο μπουκάλι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα νερό αυτής της ποιότητας, όπως και αυτό που μας δίνει. Γι’ αυτό κι επιλέγεται πλέον αυτό το νερό από fine dinning restaurants, καθώς αποτελεί προστιθέμενη αξία στις παροχές ενός εστιατορίου.

“Γι’ αυτό δημιούργησα και το cook book με αυτές τις συνταγές. Εκεί κατάλαβα ότι το ίδιο το νερό, μου έδινε μια άλλη νότα στη γεύση του φαγητού. Και είναι πολύ εύκολο να το κάνει ο καθένας αυτό και να το διαπιστώσει. Είναι ένα νερό που αν κλείσεις τα μάτια σου την ώρα που θα το γευτείς, θα νομίζεις ότι πραγματικά βρίσκεσαι σε μια πηγή, έχεις βάλει τα χέρια σου και πίνεις κατευθείαν ένα πολύ ωραίο, φυσικό μεταλλικό νερό.”

 

Και μπορεί με τον Λευτέρη Λαζάρου να κάναμε τη συζήτησή μας κατά τη διάρκεια του lockdown, όμως σίγουρα αφήνει μια γεύση αισιοδοξίας και μας ανοίγει την όρεξη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για περιπέτειες στην κουζίνα μας, με tips για καλύτερη γεύση στις συνταγές που δημιουργούμε αλλά και για το πώς να κάνουμε καλύτερα τα Χριστούγεννα, με τις συνθήκες που επικρατούν.

 

“Η μαγειρική τέχνη είναι τόσο δημιουργική, που άσχετα αν θα πετύχεις 100% μια συνταγή που θα σου δώσει ένας μάγειρας ή 80%, το θέμα είναι ότι η ψυχή που καταθέτεις δημιουργώντας τη και στη συνέχεια προσφέροντάς τη στους δικούς σου ανθρώπους και σε αυτούς που αγαπάς, είναι κάτι σημαντικό και πολύ σπουδαίο. Άρα εύχομαι σε όλους, να έχουν καλές γιορτές, να είναι ένας καλός χρόνος ο καινούργιος και πιο γενναιόδωρος μαζί μας. Ας καθίσουν όλοι στο σπίτι να παιδευτούν, να γοητευτούν, να αγαπήσουν τη μαγειρική τέχνη όπως την αγαπώ κι εγώ και σίγουρα το αποτέλεσμα θα τους απογειώσει, θα τους φέρει πιο κοντά… Ας μπουν λοιπόν σε αυτή τη διαδικασία, ας τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους πάνω από μια κατσαρόλα! Όλο αυτό που ζούμε, πρέπει να το παλέψουμε.”

Μην ξεχάσεις να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό και να κάνεις δικό σου ένα από τα 3 συλλεκτικά kits που περιέχουν: το cookbook που έχει δημιουργήσει ο chef Λευτέρης Λαζάρου, φιάλες still & sparkling και ένα συλλεκτικό ποτήρι ΘΕΟΝΗ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below