Πρεμιέρα θα κάνει στις 28 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, «Νύχτες Πρεμιέρας», ο θεσμός που προσφέρει μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, αναδεικνύει νέες φωνές του παγκόσμιου σινεμά και παρουσιάζει στο κοινό μερικές από τις καλύτερες και πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς. Μέχρι τότε μπορείτε να απολαύσετε στις κινηματογραφικές αίθουσες τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα.

Η συγκάλυψη (Marco Effekten)

Όταν ο 14χρονος Μάρκο συλλαμβάνεται για κλοπή διαβατηρίου ενός αγνοούμενου δημόσιου υπαλλήλου, ο ιδιόρρυθμος αστυνόμος Καρλ Μορκ και η ομάδα του προσπαθούν να βρουν την άκρη σε μια υπόθεση με πολλά ύποπτα στοιχεία. Ο δημόσιος υπάλληλος κατηγορήθηκε για παιδεραστία λίγο πριν εξαφανιστεί και η υπόθεσή του έκλεισε ασυνήθιστα γρήγορα. Ο μόνος που θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση, είναι ο βαριά τραυματισμένος Μάρκο.

Σκηνοθεσία: Martin Zandvliet

 Μην ανησυχείς αγάπη μου (Don’t Worry Darling)

Μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 που ζει με τον σύζυγό της σε μια ουτοπική πειραματική κοινότητα αρχίζει να ανησυχεί ότι η λαμπερή παρέα του μπορεί να κρύβει ανησυχητικά μυστικά.

Σκηνοθεσία: Olivia Wilde

Broadway

Μια ομάδα τεσσάρων νεαρών καλλιτεχνών και πορτοφολάδων στη σύγχρονη Αθήνα βρίσκουν ένα απροσδόκητο καταφύγιο στη «στοά του Μπρόντγουεϊ», ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα ψυχαγωγίας. Οι ισορροπίες της αυτοσχέδιας οικογένειάς τους θα ανατραπούν όταν ένα πρώην μέλος της ομάδας αποφυλακιστεί.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Μασσαλάς

«Φτερά και πούπουλα» (Feathers)

Όταν σ’ ένα παιδικό πάρτι ένα μαγικό κόλπο πάει στραβά, ο αυστηρός πατέρας της οικογένειας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο. Μια χιονοστιβάδα από περίεργες συμπτώσεις παρασέρνει τους πάντες, και κυρίως τη μητέρα, η οποία ζούσε μια μονότονη ζωή αφιερωμένη στον σύζυγο και στα παιδιά της. Τώρα, αναγκάζεται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή και να αναλάβει τη φροντίδα της οικογένειας.

Σκηνοθεσία: Omar El Zohairy

«Ο Ντογκτάνιαν και οι τρεις σωματοφύλακες» (Dogtanian and the three Muskehounds)

Ο Ντογκτανιάν είναι ένας φιλόδοξος ξιφομάχος που ονειρεύεται να γίνει ήρωας και να γίνει μέλος των θρυλικών Σκύλων Σωματοφυλάκων. Αφού αποδείξει την ικανότητά του και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους πρέπει να προστατέψει τον βασιλιά από τον απειλητική πλεκτάνη του Καρδινάλιου Ρισελιέ για κατάκτηση της εξουσίας. Θα καταλάβει ο Καρδινάλιος τον έλεγχο ή το κακό θα αντιμετωπιστεί από τον Ντογκτανιάν και τους νέους του φίλους προτού να είναι πολύ αργά;

Σκηνοθεσία: Toni Garcia

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below