Η Sheryl Sandberg υποστηρίζει ότι περισσότερες γυναίκες πρέπει να κάνουν πρόταση γάμου από το να περιμένουν τους άντρες να πάρουν την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο.

Η επικεφαλής λειτουργίας του Facebook προσφάτως αρραβωνιάστηκε τον Tom Bernthal, ιδρυτή της εταιρείας μάρκετινγκ Kelton και εξήγησε ότι σχεδίασαν μαζί την τελετή.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε για την προσωπική σας ζωή», ανέφερε η Sandberg σε podcast με την NBC News.

Η Sandberg εξήγησε ότι ήταν πολύ σημαντικό για την ίδια το γεγονός ότι σχεδίασε την τελετή μαζί με το σύντροφό της, Berthnal για να της απαντήσει ο δημοσιογράφος Dylan Byers ότι «δεν το κάνουν έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι». «Σωστά», του απάντησε, «και νομίζω ότι είναι ένα πρόβλημα».

Η Sandberg, της οποίας το βιβλίο “Lean In” αφορά την ισότητα των γυναικών στον εργασιακό τους χώρο, συνέχισε λέγοντας: «Ένας από τους λόγους για τους οποίους δυσκολευόμαστε τόσο να αποκτήσουμε ισότητα στον εργασιακό χώρο -εννοώ ότι δεν πλησιάζουμε καν σε κάτι τέτοιο […]  είναι ότι απλώς δεν υπάρχει ισότητα στο σπίτι μας».

View this post on Instagram

Today is Equal Pay Day for Asian American and Pacific Islander women. This means that AAPI women had to work all of 2019 and until this day in 2020 to catch up to what white men earned in 2019 alone. That’s because AAPI women on average make 90 cents for every dollar earned by white men in this country. And when you dig into the data, you find ever greater disparities: women of Nepalese, Burmese, Fijian, and Cambodian descent in the United States make less than 60% of what white men make. They’re some of the lowest paid working women in America. Every woman, no matter her background or identity, deserves fair pay. Let’s remember that – on this first Equal Pay Day of the year and every day. #AAPIEqualPay

A post shared by Sheryl Sandberg (@sherylsandberg) on

«Οι γυναίκες αναλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της φροντίδας των παιδιών και των οικιακών υποχρεώσεων κι όσο αυτό είναι αλήθεια, οι γυναίκες δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο με τους άντρες στον εργασιακό χώρο. Η σημασία της ισότητας είναι να υπάρχει παντού. Βλέπω καθημερινά όλες αυτές τις καταπληκτικές νέες γυναίκες με τις οποίες μιλάμε, αυτές τις καταπληκτικές γυναίκες που είναι απόλυτα δυνατές και αναλαμβάνουν την εκπαίδευσή τους, και αναλαμβάνουν την καριέρα τους.» […] «Και μετά, ούσες σε σχέση είναι του στυλ: “Ναι, θέλω να παντρευτώ κι ελπίζω ότι θα το αναφέρει ο ίδιος”. Και αυτό βάζει τις βάσεις για μια σχέση που δε θα είναι ίση.»

Η Sandberg συνέχισε ασκώντας κριτική στους άντρες, που συμμορφώνονται με την παράδοση να ζητούν «το χέρι» της μέλλουσας συζύγου τους από τον πατέρα της.

«Ξέρεις, υπάρχει  επίσης αυτή η παράδοση -που ακόμα ζει και βασιλεύει- να ζητούν οι άντρες το χέρι της γυναίκας τους από τον πατέρα της», είπε. «Αυτό συμβαίνει ακόμα. Όντως τώρα;».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below