Τον Ιανουάριο του 1998 ένας φωτογράφος του «National Geographic», ο Charles O’Rear, οδηγούσε κατά μήκος της Λεωφόρου 121 στην Καλιφόρνια, με κατεύθυνση το Σαν Φρανσίσκο, όπου θα συναντούσε τη σύντροφό του. Στην επαρχία Σονόμα παρατήρησε από το παράθυρό του μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή θέα: ένα λιβάδι που μετά τη βροχή έδειχνε εκτυφλωτικά πράσινο. Το χρώμα του ερχόταν σε αντίθεση με τον καταγάλανο ουρανό, που ήταν διάστικτος με λευκά σύννεφα.

Γοητεύτηκε τόσο, που σταμάτησε στην άκρη του δρόμου το αυτοκίνητό του και φωτογράφισε το τοπίο. Ήταν η εποχή που κυριαρχούσε η αναλογική φωτογραφία, έτσι χρησιμοποίησε ένα φιλμ αγαπημένο για φωτογράφους της φύσης, το λεγόμενο Velvia της Fujifilm.
Όταν ανέβασε τη φωτογραφία του, εντελώς ανεπεξέργαστη, στη φωτογραφική πλατφόρμα Corbis, που ανήκε στον Bill Gates, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα εξελισσόταν στην πλέον αναγνωρίσιμη εικόνα στον κόσμο.

Το 2000 του τηλεφώνησαν από τη Microsoft και τον ρώτησαν αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία του για ένα νέο λειτουργικό σύστημα που σχεδίαζαν. Ο O’Rear πούλησε στην εταιρεία όλα τα δικαιώματά της, για ένα ποσό που δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Για να είναι σίγουρος ότι δεν θα πέσει σε λάθος χέρια, πέταξε στο Σιάτλ και παρέδωσε ο ίδιος τη φωτογραφία.

Μάλιστα το διάσημο wallpaper μετέτρεψε εκείνο το σημείο σε προορισμό, καθώς άπειροι επισκέπτες της περιοχής κάνουν μια στάση να το φωτογραφίσουν. Αν και ίσως κανένας έκτοτε να μην κατάφερε να απαθανατίσει το τοπίο με την ίδια ζωντάνια χρωμάτων.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below