Η τελευταία τάση στη ζαχαροπλαστική θέλει τα γλυκά να συνδυάζουν ευφάνταση εμφάνιση και υπέροχη γεύση. Εμείς βρήκαμε μια conceptual τούρτα την οποία μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας στο σπίτι για τα γενέθλια του παιδιού σας και πραγματικά να καταπλήξετε. Η pastry chef Αλεξία Τσαμπόκα, φτιάχνει την πιο funky τούρτα και τη μοιράζεται μαζί σας!

Για το κέικ :
Υλικά για κέικ
Αλεύρι 350γρ
Κακάο 120γρ
Ζάχαρη 460γρ
Σόδα μαγειρική 1 κ.γ
Αυγά 2
Ηλιέλαιο 220ml
Χλιαρό νερό 380ml
μπισκότα τύπου Oreo 10τμχ

Εκτέλεση :
Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά με το σύρμα!
Ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα .
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Για την βουτυρόκρεμα :

400γρ βούτυρο αγελάδος
800γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. γάλα

Χτυπάμε το βούτυρο με το άχνη και το γάλα με σύρμα για περίπου 8 λεπτά.

Συναρμολόγηση :

Κόβουμε το κέικ στα 3 με ένα μεγάλο μαχαίρι ψωμιιού.
Για να κοπεί καλύτερα το κέικ το βάζουμε στο ψυγείο και το κόβουμε όταν κρυώσει καλά.

Βάζουμε πρώτα ένα κομμάτι κείκ και από πάνω βουτυρόκρεμα.
Επαναλαμβάνουμε με άλλο ένα κείκ και πάλι βουτυρόκρεμα άλλες 2 φορές.
Με μία σπάτουλα βάζουμε βουτυρόκρεμα και εξωτερικά της τούρτας και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.

Χτυπάμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα με μπλε χρώμα ζαχαροπλασιτκής και τοποθετούμε σε σακούλα με μύτη κορνέ με πολλές τρυπούλες.

Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και αρχίζουμε να την διακοσμούμε με την μπλε βουτυρόκρεμα  όπως στην φωτογραφία.

Με ότι μπισκότα θέλουμε φτιάχνουμε το στόμα του Cookie Monster!!!

Τα μάτια τα φτιάχουμε με λευκή και μαύρη ζαχαρόπαστα!

Καλή επιτυχία !!! Kαι καλή όρεξη !!!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below