Οι μέρες με τα πολλά καλέσματα πέρασαν και τώρα ήρθε η ώρα που απολαμβάνεις λίγο χρόνο στο δικό σου σπίτι. Αν θες να μυρίσει Χριστούγεννα, δεν είναι αργά, αρκεί να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις κι εσύ ένα γλυκό που θα μείνει αξέχαστο σ’ εσένα και τους αγαπημένους σου. Ο Άκης Πετρετζίκης, μοιράστηκε μέσα από τα social media και το site του, την πιο λαχταριστη συνταγή.

Μόλις το δοκιμάσετε, θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό όλων των εποχών, κι ας έχει άρωμα Χριστουγέννων! Βγήκε από τον παράδεισο και φέτος πρέπει να μπει στην κουζίνα σας..”,΄έγραψε για τα ginerbread brownies.

 

View this post on Instagram

 

Μόλις το δοκιμάσετε, θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό όλων των εποχών, κι ας έχει άρωμα Χριστουγέννων! 😎 Βγήκε από τον παράδεισο και φέτος πρέπει να μπει στην κουζίνα σας… 😍 Βρείτε τη #syntaghthshmeras στο link στο προφίλ μου! Gingerbread spices go with everything! 😍 Prepare the most festive version of brownies and top them with a luscious frosting! 😎 Check #therecipeoftheday at the link in bio! #gingerbread #brownies #christmas #dessert #bake #christmas2019 #xmas #christmastime #christmasspirit #christmasmagic #christmasmood #newyearscelebration #greek #chef

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Συστατικά

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. μελάσα
  • 1 αυγό μέτριο
  • 1 κρόκο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το frosting

  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. πολύχρωμα sprinkles ζάχαρης

Μέθοδος εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού 25×35 εκ., βουτυρώνουμε​ και αλευρώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη μελάσα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.

Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να απορροφηθούν τα αυγά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα των στερεών.

Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.

Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να είναι επίπεδη η επιφάνεια του.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και να σφίξει η ζύμη.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Όσο κρυώνει η ζύμη τόσο πιο πολύ θα σφίγγει.