Τα μακαρόνια είναι πάντα μια αγαπημένη επιλογή, ειδικά για τις μέρες που δεν είμαστε και τόσο σίγουρες για το τι θα μαγειρέψουμε. Η σεφ Ιωάννα Σταμέλου μας δίνει, μέσα από το Olive Magazine, μια νόστιμη συνταγή για πέννες. Κλείνουμε τις πέννες στο χαρτί μαζί με κοτόπουλο και μοτσαρέλα και δημιουργούμε ένα πιάτο μοναδικής νοστιμιάς.

 Υλικά

1 πακέτο πέννες
6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή βασιλικό
¾ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
2 μπάλες μοτσαρέλα, σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα. Βράζεις τις πέννες στο μισό ακριβώς χρόνο που αναφέρει στη συσκευασία τους, τις σουρώνεις και τις περιχύνεις με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύεις καλά.

Σε ένα τηγάνι σοτάρεις με 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο τα κυβάκια του κοτόπουλου, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτεις το σκόρδο, τις πιπεριές και μετά από 1 λεπτό τη ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ανακατεύεις για 10 λεπτά. Τα φέρνεις μια δυo βόλτες, προσθέτεις το μαϊντανό και κατεβάζεις τη σάλτσα από τη φωτιά.

Παίρνεις μια γάστρα ή οποιοδήποτε σκεύος για το φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ, όπως το κεραμικό σκεύος που ψήνεις το σουφλέ. Το ντύνεις με δύο στρώσεις άντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι που θα χρησιμέψει σαν καπάκι.

Βάζεις μέσα τις πέννες, τα τυριά, τη σάλτσα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύεις απαλά και κλείνεις καλά την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το καπακώνεις. Έπειτα, ψήνεις το φαγητό στο φούρνο για 20 λεπτά και το σερβίρεις ζεστό.

Βρες όλες τις συνταγές της σεφ Ιωάννας Σταμούλου στο olivemagazine.gr