Οι πατάτες είναι το αγαπημένο συνοδευτικό για πολλούς από εμάς. Δεν υπάρχει κανένα γιορτινό τραπέζι που να μην έχει κάποια από τις εκδοχές της. Οι τηγανητές και οι πατάτες φούρνου είναι αυτές που έχουν την τιμητική τους. Τι γίνεται όμως όταν περισέψουν από την προηγούμενη μέρα; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις πετάξεις γιατί, όπως λέει και η Γωγώ Δελογιάννη, δεν πετάμε φαγητό.

Η αγαπημένη σεφ του YouTube μας δίνει μέσα από το site της μία ωραία ιδέα για να κάνουμε, μέσα σε 20 λεπτά, τις χθεσινές πεντανόστιμες. Τόσο που μπορεί και να σκεφτούμε να τις αφήσουμε επίτηδες για την επόμενη μέρα.

Υλικά

500 γρ. ψητές πατάτες από το ψυγείο ή την κατάψυξη
10 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. βούτυρο
λίγα κλαδιά θυμάρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για 3’-4‘, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το πιπέρι και το θυμάρι, σοτάρουμε για 2’, στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες και ζεσταίνουμε για 3’-4’. Τις ζουλάμε ελαφρά να σπάσουν και κάθε τόσο τις ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή τινάζοντας το τηγάνι. Σε 7’-8’ είναι έτοιμες και τραγανές.