Νόστιμη σαλάτα με ποικιλία λαχανικών που ψήνεις στο φούρνο και στη συνέχεια, σερβίρεις με αρωματική βινεγκρέτ.

Υλικά
600γρ. πατατούλες λεπτόφλουδες, πλυμένες καλά
300γρ. καρότα baby
6 μικρά παντζάρια (στο μέγεθος της πατάτας περίπου)
2 μέτριες μαραθόριζες (κρατάτε τα φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
8 κρεμμυδάκια για στιφάδο
αλάτι

Για τη βινεγκρέτ
125ml ελαιόλαδο
3ml ξίδι βαλσαμικό
1/3 κουτ. σούπας σπόρους γλυκάνισο κοπανισμένους
1 σκελίδα σκόρδο σε κομματάκια, ελαφρώς σοταρισμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις τις μαραθόριζες κατά μήκος στη μέση ή στα 4 και κρατάς στην άκρη τα φυλλαράκια τους. Ξεφλουδίζεις και τα κρεμμυδάκια. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190οC. Πλένεις πολύ καλά τις πατάτες, τα καρότα και τα παντζαράκια. Καλό είναι να τα τρίψεις με βούρτσα ώστε να βεβαιωθείς πως δεν έμεινε πάνω τους ίχνος χώματος. Αραδιάζεις τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείς ανάμεσά τους τα κομμάτια της μαραθόριζας και τα κρεμμυδάκια ολόκληρα. Αλατίζεις καλά, προσθέτεις στο ταψί ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό, σκεπάζεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνεις τα λαχανικά στο ζεστό φούρνο για 1 ώρα. Στη 1 ώρα ελέγχεις με ένα πιρούνι αν ψήθηκαν όλα, αλλιώς συνεχίζεις το ψήσιμο για λίγο ακόμη. Στο μεταξύ ετοιμάζεις τη βινεγκρέτ: χτυπάς στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα ομοιογενές και πηχτό.

Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο olivemagazine.gr