Τα σορμπέ είναι από τους πιο νόστιμους τρόπους για να απολαύσουμε τα φρούτα εποχής. Ας φτιάξουμε λοιπόν δροσερό σορμπέ ροδάκινου!

Υλικά

  • 1½ κιλό ώριμα ροδάκινα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο

Πώς θα το φτιάξετε

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 3

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τον πουρέ σε παγωτομηχανή και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε το σορμπέ σε μπάλες με λίγα φύλλα μέντας.
πηγή: olivemagazine.gr

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below