Μετά την επιλογή της εικονικής ξενάγησης στο παλάτι του Buckingham, έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε και μια αγαπημένη συνήθεια της βασίλισσας Ελισάβετ. Δεν ήταν άλλη από τα πασχαλινά μπισκότα. Το Πάσχα των Καθολικών γιορτάζεται μια εβδομάδα νωρίτερα από το δικό μας και οι pastry chef του παλατιού κατά καιρούς μοιράζονται τις συνταγές τους.

Υλικά

Για τη βάση των μπισκότων

350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
5 γρ. σόδα μαγειρικής
10 γρ. τριμμένο ginger
5 γρ. κανέλα 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
175 γρ.  ζάχαρη
1 αυγό 60 γρ.
Golden syrup

Γλάσο

2 ασπράδια αυγών
600 γρ. ζάχαρη άχνη
Βρώσιμο χρώμα της επιλογής σου

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170 C.  Ανακατεύεις μαζί το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Προσθέτεις το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύεις. Ρίχνεις τη ζάχαρη. Μόλις ανακατευτεί καλά το μείγμα, προσθέτεις τα αυγά και το σιρόπι. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Απλώνεις τη ζύμη σε πάχος 5 εκατοστών. Χρησιμοποιήσε cookie cutters για να δώσεις το επιθυμητό σχήμα κι έπειτα τοποθέτησε τα μπισκότα σε αντικολλητικό ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα και ψήσε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά. Τα ψήνεις μέχρι τα μπισκότα να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα  κι έπειτα τα αφήνεις να κρυώσουν πριν ρίξεις το γλάσο.

Για το γλάσο
Προσθέτεις ένα ασπράδι στα 600 γρ. ζάχαρη και χτυπάς μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Το γλάσο πρέπει να είναι αφράτο και συμπαγές. Για να γλασάρεις όλα τα μπισκότα, προσθέτεις και το δεύτερο ασπράδι και ανακατεύεις ξανά.

Στολίζεις και απολαμβάνεις!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below