Μετά την εικονική ξενάγηση μας στο παλάτι του Buckingham, έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε και μια αγαπημένη συνήθεια της βασίλισσας Ελισάβετ. Δεν είναι άλλη από τα πασχαλινά μπισκότα. Το Πάσχα των Καθολικών γιορτάστηκε μια εβδομάδα νωρίτερα από το δικό μας και με αυτή την αφορμή οι pastry chef του παλατιού έδωσαν την ξεχωριστή συνταγή τους.

Υλικά

Για τη βάση των μπισκότων

350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
5 γρ. σόδα μαγειρικής
10 γρ. τριμμένο ginger
5 γρ. κανέλα 125 γρ. βούτυρο ανάλατο
175 γρ.  ζάχαρη
1 αυγό 60 γρ.
Golden syrup

Γλάσο

2 ασπράδια αυγών
600 γρ. ζάχαρη άχνη
Βρώσιμο χρώμα της επιλογής σου

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170 C.  Ανακατεύεις μαζί το αλεύρι, τη σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Προσθέτεις το βούτυρο σε κύβους και ανακατεύεις. Ρίχνεις τη ζάχαρη. Μόλις ανακατευτεί καλά το μείγμα, προσθέτεις τα αυγά και το σιρόπι. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Απλώνεις τη ζύμη σε πάχος 5 εκατοστών. Χρησιμοποιήσε cookie cutters για να δώσεις το επιθυμητό σχήμα κι έπειτα τοποθέτησε τα μπισκότα σε αντικολλητικό ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα και ψήσε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά. Τα ψήνεις μέχρι τα μπισκότα να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα  κι έπειτα τα αφήνεις να κρυώσουν πριν ρίξεις το γλάσο.

Για το γλάσο
Προσθέτεις ένα ασπράδι στα 600 γρ. ζάχαρη και χτυπάς μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Το γλάσο πρέπει να είναι αφράτο και συμπαγές. Για να γλασάρεις όλα τα μπισκότα, προσθέτεις και το δεύτερο ασπράδι και ανακατεύεις ξανά.

Στολίζεις και απολαμβάνεις!

View this post on Instagram

The Royal pastry chefs are excited to share their 'Spiced Easter Biscuits' recipe with you to enjoy over the Easter weekend. 🐰🐥 Chefs hats at the ready, let us see your creations by tagging #RoyalBakes! Find the full recipe and method below: Biscuit base: 350g plain flour 5g bicarbonate of soda 10g ground ginger 5g cinnamon 125g unsalted butter 175g light soft brown sugar 1 egg 60g golden syrup Icing: 2 egg whites 600g icing sugar Food colouring of your choice! Biscuit Method: • Preheat the oven to 170 C // 340 F • Mix together the flour, bicarbonate of soda and spices in a bowl • Add the diced butter and mix until a crumb texture • Add the sugar • Once all of the above is combined, add the egg and golden syrup • Mix until a dough is formed • Roll the dough to a thickness of 5mm • Use biscuit cutters or a paper pattern to cut into desired shape • Place the biscuits on a non-stick mat, or parchment paper and bake on the middle shelf for 12-15 minutes • Bake until the biscuits maintain their shape when touched and are golden in colour • Cool completely before icing Icing Method: • Add 1 egg white to 600g of icing sugar and beat until smooth • The icing should pipe smoothly and be able to hold when piped as a line • To cover all the biscuits with icing add extra egg white to thin the mixture • Decorate and enjoy! #Easter #EasterBunny

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on