Αυτές τις μέρες, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας σωστός δρόμος για την τέλεια σταδιοδρομία και δυστυχώς, αυτό το συναίσθημα διπλασιάζεται όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας επιχείρησης. Είτε είσαι υπάλληλος μιας επιχείρησης, είτε μετράς ήδη πολλά χρόνια καριέρας, η δημιουργία μιας νέας επιχείρησης είναι μια διαδικασία που διαρκεί πολύ και απαιτεί πολλή υπομονή.

Για όσους έχουν επιχειρηματική φιλοδοξία, το ύψος των πιθανών εμποδίων μπορεί να φανεί ατελείωτο. Προσπάθησε να περιορίσεις όλα αυτά τα εμπόδια και να επιλέξεις το πιο παραγωγικό μονοπάτι με αυτά τα διορατικά βιβλία για την έναρξη μιας επιχείρησης.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Girl code 

Δεν είναι μυστικό ότι η έναρξη μιας επιχείρησης είναι αγχωτική και όταν προσθέσεις σαν επιπλέον βάρος τα παιδιά και το σπίτι, η διατήρηση της υγείας σου φαίνεται σχεδόν αδύναμη. Οι γυναίκες επιχειρηματίες και διευθύνοντες σύμβουλοι χρειάζονται διαφορετικές τακτικές από ό, τι οι άνδρες στις επιχειρήσεις για να διατηρήσουν τη λογική τους και την ηρεμία του μυαλού τους. Το Girl code αποδεικνύει τη δύναμη των γυναικών στον επιχειρηματικό τομέα και το είδος υποστήριξης που χρειάζονται για την επιτυχία και τη διατήρηση της ευτυχίας τους.

Essentialism 

Εντάξει, αυτό το βιβλίο δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά είναι ένας εξαιρετικός οδηγός για όσες θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Η εκμάθηση της προτεραιότητας είναι μια βασική δεξιότητα για όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση.

Will it fly 

Μεταξύ όλων των βιβλίων που συνιστώνται στους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες στο διαδίκτυο, το The Will Fly του Pat Flynn κάνει πάντα τη διαφορά. Με τη δραστήρια ζωή μας και τη συνεχή πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, είναι αδύνατο να μην αισθανθείς ότι η αυτοπεποίθηση σου κάπου χωλαίνει. Το The Will Fly υπενθυμίζει στους επιχειρηματίες να “μετράνε τα βήματά τους” και να διασφαλίζουν μια καλά αναπτυγμένη ιδέα.

Thrive 

Ας είμαστε ειλικρινείς, το άγχος που υπάρχει στην έναρξη μιας επιχείρησης δεν είναι απόλυτα ρεαλιστικό και σίγουρα καθόλου παραγωγικό! Η Arianna Huffington φημίζεται για τις ευρέως αποδεκτές συμβουλές που προσφέρει στο βιβλίο της Thrive. Μάθε πώς να ξεκινήσεις την καριέρα σου διατηρώντας ταυτόχρονα τον ύπνο, την ευγένεια και το χώρο σου για να τιμήσεις την εσωτερική σου σοφία και να ακολουθήσεις την επιχειρηματική πορεία που λειτουργεί καλύτερα για σένα.

100$ startup

Από τα βιβλία που δεν θα πρότεινα να διαβάσεις πριν πας στο κρεβάτι. Όχι επειδή είναι τρομακτικό, αλλά γιατί μετά την ανάγνωση του βιβλίου θα σκέφτεσαι ασταμάτητα! Εάν έχεις ήδη σκεφτεί μια επιχειρηματική ιδέα αλλά δεν είσαι σίγουρη πώς να μετατρέψεις αυτή την ιδέα σε μια εμπορεύσιμη επιχείρηση, διαβάστε το $100 Startup και θα πας ένα βήμα πιο κοντά για να το κάνεις μόνη σου.

The Company of one 

Ο Paul Jarvis υποστηρίζει πως η επιχείρησή σου πρέπει να είναι μικρότερη για να είναι επιτυχής στο The Company of One, στο οποίο ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να ανησυχούν για το πως θα γίνουν οι ίδιοι αφεντικά των εαυτών τους και όχι πως θα επιτύχει η επιχείρησή τους γρηγορότερα.

Become an idea machine

Το βιβλίο της Claudia Altucher,Become An Idea Machine, θα σε διδάξει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη λήψη απίστευτων ιδεών και τη λειτουργία τους. Σε έναν κόσμο όπου το περιεχόμενο είναι ένα εμπόρευμα, οι ιδέες είναι σαν καύσιμα και ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα για την οικοδόμηση μιας εταιρείας, την ανάπτυξη ή την έναρξη μιας επιχείρησης.

Disrupt-Her: A Manifesto for the Modern Woman

Εάν η αυτοβοήθεια είναι ένα είδος που παλεύεις να αποκτήσεις, ίσως αυτό το μανιφέστο για τον σύγχρονο φεμινισμό και την επιχειρηματικότητα από την συνιδρυτή της THINX, Miki Agrawal, θα είναι αυτό που χρειάζεσαι! Η Miki έχει ασχοληθεί με τα πάντα – από το σεξισμό στο χώρο εργασίας έως το εσωτερικό – εταιρικό σαμποτάζ. Σε διδάσκει τον τρόπο που έμαθε να αντιμετωπίζει το στρες ως γυναίκα στον επαγγελματικό κόσμο και σε προτρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη την έκκλησή της για δράση.

The gift of struggle

Φαίνεται περίεργο να βάλουμε ένα βιβλίο σε αυτόν τον κατάλογο που στο τίτλο έχει “πρόβλημα” , αλλά η συλλογή ιστοριών του Bobby Herrera για την ηγεσία ενθαρρύνει, όσους ανθρώπους έχουν επιχειρηματικά όνειρα, να αγκαλιάσουν τις αδυναμίες τους και να γίνουν οι ίδιοι ηγέτες.

Side Hustle

Το βιβλίο του Chris Guillebeau σχετικά με το τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνεις το πάθος σου σε επιχείρηση είναι ένα μεγάλο βοήθημα για όσους θέλουν να εξελίξουν τη γνώση τους και να πάνε στο επόμενο επίπεδο. Αν χρειάζεσαι κάποια έμπνευση και συμβουλές, αυτό το βιβλίο πρέπει να βρεθεί στη συλλογή σου!

Little black book

Μην αφήσεις αυτό το απλό βιβλίο να σε ξεγελάσει, είναι γεμάτο με βασικές πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων σου και τη σύναψη συμβολαίων – τις βαρετές διαδικασίες έναρξης μιας επιχείρησης για την οποία κανείς δεν μιλάει! Την επόμενη φορά που θα έχεις ένα απόγευμα ελεύθερο, χαλάρωσε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο και θα έχεις τη δύναμη να μετατραπείς σε ένα μελλοντικό επιχειρηματία με αυτοπεποίθηση και όραμα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below