Διακόσια χρόνια ιστορίας της Αθήνας ξετυλίγονται μέσα από τις φωτογραφίες 200 κτιρίων, που παρουσιάζονται σε μια έκθεση με τίτλο «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια». Πραγματοποιείται στον Πύργο Βιβλίων στο ισόγειο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ, από την Πέμπτη 9 έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο-λεύκωμα, που εκδόθηκε από το grad review σε επιμέλεια Μανώλη Αναστασάκη, πραγματοποιείται από το Citylab σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το περιοδικό grad review και με αποκλειστική χορηγία του Ομίλου AVAX. Μας συστήνει εμβληματικά κτίρια από την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή που συναντάμε στην καθημερινότητα μας, χωρίς να γνωρίζουμε, για πολλά από αυτά, την ιστορία τους και την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο.

Η έκθεση έχει οργανωθεί σε πέντε χρονολογικές περιόδους σύμφωνα με την έκδοση. Παράλληλα, δέκα οθόνες παρουσιάζουν την αρχιτεκτονική παραγωγή στην Αθήνα μέσα στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιό της. Το ηχητικό φόντο διατρέχει τη μουσική ιστορία της πόλης των τελευταίων 200 χρόνων.

Workshops-ξεναγήσεις

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί εργαστήρια/workshops και παρουσιάσεις από έμπειρους εμψυχωτές για παιδιά 8-14 ετών. Τα ωριαία εργαστήρια για παιδιά, «Τα 200 κτίρια με παιδική ματιά», είναι προγραμματισμένα για το Σάββατο 11/12/2021 στις 11:00 και στις 13:00. Απαιτείται η κράτηση θέσης στέλνοντας email στο gradreview@outlook.com, όπου και σας κοινοποιείται ο αποκλειστικός κωδικός ελεύθερης εισόδου του παιδιού στο εργαστήριο. Ακόμα, έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις για ενήλικες. Το ωράριό τους είναι αναρτημένο στο gradreview.gr

Δείτε μερικές από τις εικόνες της έκθεσης:

Info
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Πέμπτη 9/12: 12:00-17:00. Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή 10-12/12: 10:00 – 22:00.

Το βιβλίο-λεύκωμα «Αθήνα 200 χρόνια 200 κτίρια» κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά σε ξεχωριστές εκδόσεις σε επιμέλεια Μανώλη Αναστασάκη. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Πάγκαλος. Φωτογραφίες του κύριου όγκου των κτιρίων: Βασίλης Μακρής
Για την είσοδο στο χώρο θα ισχύουν τα μέτρα προφύλαξης για τον covid-19 εκείνης της περιόδου.
(https://www.snfcc.org/news)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below