Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία του Steven Spielberg, “The Fabelmans”. Το φιλμ, που διαδραματίζεται στην αμερικάνικη κοινωνία του 20ου αιώνα, θεωρείται ήδη φαβορί για τα φετινά Όσκαρ και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Τo “The Fabelmans” είναι η πιο προσωπική και συγκινητική προσθήκη στην φιλμογραφία του Steven Spielberg. Μια σχεδόν αυτοβιογραφία που παρουσιάζει το πώς μια οικογένεια Εβραίων εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια και την ιστορία, αλλά και το πώς τα μέλη της προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στις διαρκείς αλλαγές της πραγματικότητάς τους και της εποχής.

Η Mitzi, μια νέα γυναίκα και μητέρα εγκλωβισμένη στα στερεότυπα και τα πρέπει της κοινωνίας, που βάζει πάνω από όλα τα παιδιά της και αφήνει πίσω τα όνειρά της. Ο Burt, ένας πατέρας που με απόλυτη κατανόηση παλεύει να κρατήσει ισορροπίες, να επιτύχει επαγγελματικά και να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στην οικογένειά του – με όποιο κόστος. Ένας γιος, o Sammy, βρίσκεται ανάμεσα στους δύο, στην επιθυμία του να είναι όλοι ευχαριστημένοι και την αγάπη του για τον κινηματογράφο. Μια οικογένεια που καταρρέει, αλλά με κάποιον τρόπο ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες. Μια ιστορία με την οποία μπορούμε να βρούμε πολλά κοινά ακόμα και σήμερα.

Τον χαρακτήρα του Sammy, που εμπνέεται από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, υποδύεται ο πρωτοεμφανιζόμενος Gabriel LaBelle, ενώ τον πατέρα και τη μητέρα του οι οσκαρικοί Paul Dano και Michelle Williams.

Μάλιστα, οι κριτικές για την ερμηνεία της Michelle Williams είναι παραπάνω από ενθουσιώδεις, αφού θεωρούν πως αυτός ο ρόλος θα της χαρίσει το πρώτο της Όσκαρ. Οι “New York Times” σχολιάζουν ότι η ηθοποιός «φαίνεται να γνωρίζει ότι πρόκειται για τον εμβληματικό ρόλο της».

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους το Marie Claire εξασφάλισε για εσάς ένα αποκλειστικό sneak preview. Το απόσπασμα δείχνει τη Michelle Williams (Mitzi) και τον Gabriel LaBelle (Sammy) να κινηματογραφούν κρυφά την πρώτη τους «ταινία».

Λίγα λόγια για την πλοκή

Σε σενάριο του ίδιου του Spielberg, αλλά και του θεατρικού συγγραφέα Tony Kushner, η ταινία στρέφεται γύρω από τη ζωή της οικογένειας Fabelman και τον πρωτότοκο γιο της, Sammy, ο οποίος ανακαλύπτει ένα καταστροφικό οικογενειακό μυστικό.

Το The Fabelmans, ένα βαθιά προσωπικό πορτρέτο της αμερικανικής παιδικής ηλικίας του 20ού αιώνα, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης για την ανακάλυψη ενός συγκλονιστικού οικογενειακού μυστικού από έναν νεαρό άνδρα και μια εξερεύνηση της δύναμης των ταινιών να μας βοηθήσουν να δούμε την αλήθεια για τον άλλον και τον εαυτό μας.

Δείτε το τρέιλερ:

Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες  από την Odeon.

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below