Η Rolex συνδέεται εδώ και δεκαετίες με την ιστορία του κινηματογράφου, μέσα από αμέτρητες θρυλικές ταινίες στις οποίες «πρωταγωνίστησαν» τα ρολόγια Rolex. Από το 2017, επισημοποιεί τους ισχυρούς δεσμούς της με τον κινηματογράφο με την Ακαδημία Κινηματογράφου (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) ως Αποκλειστικό Ρολόι των Oscars® και Iδρυτικός Υποστηρικτής του Μουσείου της Ακαδημίας, που είναι υπό κατασκευή και θα εγκαινιαστεί αυτή την χρονιά στο Los Angeles, με στόχο την διατήρηση της ιστορίας του κινηματογράφου.

Mε υπερηφάνεια υποστηρίζει την Ακαδημία Κινηματογράφου, αναγνωρίζοντάς την ως τον κορυφαίο θεσμό της κινηματογραφικής τέχνης.

Για την Rolex η Ακαδημία Κινηματογράφου είναι ο ιδανικός συνεργάτης για την προώθηση και καλλιέργεια της τέχνης του κινηματογράφου.

Το 2020, η Rolex υποστηρίζει τα Oscars μέσω των διάσημων σκηνοθετών και Πρεσβευτών της, που θεωρούνται αυθεντίες στον τομέα τους και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία του κινηματογράφου. Τους βραβευμένους συνολικά με 57 βραβεία Oscars,την Kathryn Bigelow,τον James Cameron, τον Alejandro G. Iñárritu και τον Martin Scorsese.

H Kathryn Bigelow.

Ειδικά στην φετινή τελετή, ο Martin Scorsese ήταν υποψήφιος για τον “Ιρλανδό” στην κατηγορία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

O Martin Scorsese.

Στα παρασκήνια του Dolby Theatre, η Rolex υποδέχθηκε στο ROLEX GREENROOM τους αστέρες που απονέμουν τα βραβεία στην τελετή των Όσκαρ, πριν βγουν στη σκηνή. Φέτος το ROLEX GREENROOM είχε θέμα τον Βόρειο Πόλο και την εξερεύνησή του, που αποτελεί μέρος της καμπάνιας Rolex Perpetual Planet που είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη της Rolex από το 1930 στις εξερευνητικές αποστολές, που έχουν σκοπό την προστασία του πλανήτη.

Η Rolex συνδέεται εδώ και δεκαετίες με την ιστορία του κινηματογράφου, μέσα από αμέτρητες θρυλικές ταινίες στις οποίες «πρωταγωνίστησαν» τα ρολόγια Rolex. Ο Marlon Brandon στην ταινία “Αποκάλυψη Τώρα”, o Paul Newman στην ταινία “Χρώμα του Χρήματος”, στον “Τιτανικό” ο Bill Paxton είναι παραδείγματα θρυλικών χαρακτήρων που φορούσαν στον καρπό τους ιστορικά μοντέλα Rolex.

Τα ρολόγια της Rolex επιλέγονται συχνά από τους σκηνοθέτες για τις ανάγκες της ταινίας ή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανήκουν στην προσωπική συλλογή των ίδιων των ηθοποιών.